Citat:
În prealabil postat de bluester
Aici este Constitutia Romaniei : http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
Arata-mi unde scrie " stat secular" sau " stat laic" !
Si pana sa acuzi pe altii , poate ca ar trebui sa te gandesti si la tine ca lansezi minciuni cu tenta sfidatoare. !
|
Laicitatea nu este o valoare constituțională. Statul român este neutru/secular/laic, nu are o religie de stat sau națională pentru că respectă libertatea religiei, fiecare poate să creadă în ce vrea. De asemenea există o separare între instituțiile de stat și cele religioase.
Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
asa, si? cum este bagata pe gat? Daca m-as duce intr-o tara majoritar musulmana as vedea semiluna peste tot. Nici eu nu suport prostul gust(stil pitipoanca si manelist) in materie de moda, dar totusi ies pe strada.
"O nu, o cruce. Inca un pic si e Inchizitia."
|
Este băgată pe gât pentru că statul român nu are voie să favorizeze o dogmă față de alta. Sunt persoane care aparțin altor religii sau care au lipsă de credință. Cum te ai simții dacă mâine ai trece strada și ai vedea statui a lui Budha, sau alte simboluri care aparțin altor religii?
Tocmai, când te duci întro țară musulmană nu ai ce să faci pentru că statul lor au adoptat o religie națională, însă nu este cazul în România.
Citat:
În prealabil postat de Decebal
Poate că lumea personală a dumitale o fi una seculară, totuși lumea multora, alții decât dumneata, nu este înscrisă în această paradigmă infectă de viețuire. Mulți sunt poate indiferenți, însă nu știu infecția mortală pe care o pot lua dacă adoptă paradigma secularistă ucigașă de suflete. Deci noi nu trăim într-o țară seculară, și mai mult, nu ți-a dat nimeni vreun mandat să vorbești în numele cuiva. Cu alte cuvinte, atunci când spui că trăiești într-o țară seculară, vorbești strict în numele tău personal și poate al unei minorități din care faci parte, însă nu vorbești în numele celorlalți oameni din această țară. Altfel spus, poate o fi România seculară, dar asta este valabil pentru tine și pentru alții ca tine și atât. România dumitale o fi seculară, a mea nu este, așa că hai vezi-ți de drum!
|
Am impresia că voi credeți că dacă un stat este secular înseamnă că este anti religie, dimpotrivă, înseamnă că statul respectă libertatea religiei, iar instituțiile de stat sunt separate de cele religioase. Nu înțeleg de ce sunteți așa ofensați când auziți de cuvântul secular.