Citat:
În prealabil postat de Decebal
Domnule cătălin2, să presupunem că lucrurile stau cum spui tu despre Biserica Ortodoxă. În cazul ăsta am două întrebări pentru dumneata:
1). De ce în recenta "declarație de la Bistrița" BOR nu a făcut apel celor din alte confesiuni să treacă la Biserica Ortodoxă pentru ca să ajungă și ei la mântuire, iar nu în iad? În cazul în care nu știi despre ce este vorba, atunci fac eu un mic efort și îți pun în atenție, și îți recomand să citești textele din această știre, texte cu iz foarte ecumenist și în care nu există nicio chemare la mântuire, care din punctul tău de vedere se află doar în Biserica Ortodoxă, din partea BOR. Cum explici toate aceste lucruri? Propovăduiește sau nu BOR mântuirea celor de alte confesiuni? Sau îi lasă, deși semnează tot felul de declarați și conferințe, să meargă în Iad? Evident în timp ce unii dintre semnatarii declarației mai și pretind că toate confesiunile semnatare fac parte din una și aceeași Biserică a lui Hristos? Cum se explică diferențele evidente între poziția BOR sau a unei părți a acesteia și poziția dogmatică a dumitale?
sursa: Mediafax
2). Recent am văzut că BOR îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Siria, Egipt etc. Te întreb de ce aceeași BOR nu îndeamnă la rugăciuni pentru convertirea la Biserica Ortodoxă a sirienilor, egiptenilor și a tuturor care se află în afara Bisericii Ortodoxe? Ce rost mai au rugăciunile pentru pace și însăși pacea în sine, de vreme ce tot în iad vor ajunge pentru că nu sunt și ei ortodocși membri ai Bisericii Ortodoxe așa ca tine? Și mai mult, de ce nu îndeamnă BOR la rugăciunea pentru toți oamenii ca să vină în BO și să primească și ei mântuirea, să nu ajungă în Iad? De ce nu se roagă și pentru semnatarii declarației de la Bistrița și pentru toate celelalte confesiuni heterodoxe din Transilvania să se convertească la Biserica Unică a Mântuirii? Ce sens mai au declarații și semnături când toți acei oameni neortodocși se vor duce oricum în Iad, așa cum spui dumneata că învață Biserica Ortodoxă?
|
Pentru aceasta "actiune", I.P.S.Andrei ar trebui "detronizat", conform canoanelor. Inca un gest al I.P.S.care ma face sa nu mai am incredere in anumite inalte fete bisericesti. Slava Domnului ca Mantuitorul Hristos este Capul Bisericii!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|