eeeeeeiiiiiiiiii,dar vad ca pe nimeni nu intereseaza acest unghi de abordare al ecumenismului.Iata cum vad eu aceasta problema.Este doar punctul meu de vedere.Exista doua tabere care se folosesc de ecumenism:
1.tabara antihristului ,care vrea ecumenism pentru a stapini lumea si a o obliga sa i se inchine;el vrea in Europa asta atee in care am intrat si noi ,sa i se inchine lui,globalizarea fiinu-i necesara ,dar care nu se poate face fara o unificare [mincinoasa] a religiilor.
2.tabara lui Dumnezeu,care vrea ca toti sa fie unaspre slava Lui si binele nostru.
Astfel privite lucrurile consider ca ecumenistii ortodocsi au in permanentaO SABIE A LUI DAMOCLES deasupra capului si a constiintei lor,ei putind fi expusi la vicleniile precum umanismul sau bunele relatii omenesti cu ecumenisti din alte religii.
Pentru a nu se intimpla acest lucru ,ei trebuie sa aiba TREZVIA f.inalta ca sa nu cada in tabara adversa.Pentru aceasta zic eu ,e f.f.important PENTRU EI SI PENTRU NOI,SA tina predaniile,si orice neintelegeri apar sa se dezbata in adunari sinodale,adica este necesara ,pentru a face fata vicleniilor taberei adverse sa aiba loc INAINTE UN SINOD PANORTODOX,unde sa se discute diverse probleme de neintelegeri intre ei ,ca frati de credinta[pt ca inca la unii primeaza interesele politice,nu cele de credinta religioasa]si sa fie pusa pe ordinea zilei si aceasta spinoasa problema a ecumenismului
Acum ce trebuie sa facem noi vizavi de aceasta problema! Eu zic ca noi,crestinii ortodocsi din Romania si nu numai din tara,TREBUIE SA NE RUGAM PENTRU IERARHII SI ECUMENISTII NOSTRI CA SA II LUMINEZE DUMNEZEU .CACI DACA II VOM CRITICA PENTRU GRESELI ,PARELNICE SAU CHIAR ADEVARATE DE AR FI,CU CE NE DEOSEBIM NOI de cei care duc o campanie mediatica impotriva ortodoxiei in Romania!
Acum ce sa faca ecumenistii nostrii:pe linga rugaciune catre Dumnezeu ,pe care nu ma indoiesc ca o fac ,mai trebuie sa asculte pe maimarii inaintasi,adica ce zic SFINTII PARINTI care sub influenta DUHULUI SFINT au zis si au lasat toate,urmasilor,caci asa ii indeamna sf. apostol Pavel.Domnul si mintuitorul nostru sa ii ajute si sa-i lumineze!
|