Citat:
În prealabil postat de catalin2
Cei care nu stiu au o vina mai mica, nu inseamna ca sunt la fel cu cei care se mantuiesc, cu sfintii.
|
Cum poți să vorbești așa, domnule cătălin2? Te întreb cum poți să vorbești așa? Ce vină să aibă? De unde și până unde născocești dumneata atâtea culpe pe capetele tuturor oamenilor? Dar copiii acelora, care mor de mici, de tineri, și nu apucă nici măcar să își pună vreo problemă cu privire la adevăr? Cum poți să spui că acei copii ar avea vreo vină, chiar și mai mică? Eu nu spun că se mântuiesc, dar nu înțeleg pe ce baze spui dumneata că ar fi vinovați! Pentru ce să fie vinovați, domnule cătălin2? Pentru că nu au beneficiat de ceea ce ai beneficiat dumneata în comparație cu ei?
Dar chiar nu îți este rușine, domnule cătălin2?
Citat:
Ar insemna ca noi ortodocsii nu ar trebuis a spunem la nimeni adevarul, pentru ca ar mai avea o sansa astfel, dar daca afla si nu cred atunci sunt condamnati.
|
Cum faci dumneata Cătăline2, cum faci tu să răstorni lucrurile cu capul în jos!! Păi tu vorbești despre ortodocșii care propovăduiesc altora adevărul? Păi nu ți-am dat chiar pe acest thread cum ortodocșii tocmai asta nu fac??! Nu ți-am spus că tu îi faci la modul cel mai direct, deși involuntar, vinovați pe ierarhii ortodocșii care fac acel gen de fapte, vinovați de nemântuirea și condamnarea la iad a altora, a acelora care se află în afara Bisericii Ortodoxe?
Deci ca să reluăm lucrurile, astea sunt de fapt exact cu totul altfel decât le prezinți dumneata!! Tocmai aici este problema, anume că Biserica Ortodoxă face mult prea puțină misiune pentru ceilalți din afara ei, iar practic tu acuzi Biserica pentru lipsa de posibilitate a altora de mântuire, pentru faptul că BO văduvește miliarde și miliarde de oameni de posibilitatea mântuirii!! Cu alte cuvinte
dumneata acuzi Biserica Ortodoxă de genocid spiritual la nivel planetar!! un genocid făcut prin neintervenționism, prin lipsă de misiune, prin nesimțirea față de toți ceilalți oameni de pe planetă, alții decât copiii biologici ai celor deja membri ai BO (deși știm bine că nici față de aceștia ortodocșii nu asumă prea mari răspunderi pentru mântuire). Câtă rea credință poți să ai domnule cătălin2? Cât poți să mai falsifici și Biblia și realitatea care ne înconjoară, doar pentru ca să îți iasă dumitale drept adevărată falsa ta pricepere, falsele dumitale pretenții ale cunoașterii și viețuirii adevărului?
Citat:
Nu mai are nicio importanta daca cineva crede in Hristos sau nu, toti sunt la fel.
|
A spus cineva așa ceva aici, domne cătălin2? Ai auzit dumneata pe cineva să spună așa ceva? Eu nu am auzit, ba dimpotrivă am auzit cu totul alte versiuni decât acelea pe care dumneata, cu marea dumitale rea credință și răutate, cu marea dumitale mistificare și falsificare, atribui altora fără ca ei să fi spus ori să fi pretins așa ceva!!