View Single Post
Vechi 16.12.2007, 18:27:56
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Eh, stiu de la mama ca trebie tare multa rabdare cu copii, si trebuie sa stii cum sa lucrezi cu ei, e o arta. Faptul ca te-ai maritat cu un preot nu inseamna automat ca ai acest dar. Si apoi, cati copii vin la biserica, si cati vor sa participe in asa ceva, si pe cati i-ar indemna parintii sa se ocupe cu asa ceva? Mai usor ar fi la scoala. Doamna invatatoare are tot timpul mai multa influenta asupra parintilor si copiilor decat doamana preoteasa.

Pacat ca scoala nu mai are aceeasi semnificatie pe care o avea. Ba sunt unele invatatoare care spun ca, copii de mici sa se invete cu dansul si discotecile, blah blah. Cand stim foarte bine ca dansul si altele vin oricum mai tarziu, dar copii nu se vor mai intalni cu colinde adevarate si alte obiceiuri...Eu cred ca de multe ori in aceste serbari cu bataieli pe care le organizeaza invatatoarele mai tinere, si nu numai, este lipsa lor de vocatie. Imi povestea mama cum era la scoala normala - liceul pedagogic de 5 ani acum zeci de ani, si cum invatau sa cante la vioara, si invatau tot felul de lucruri ca sa devina invatatori buni. Era greu. Acum e de ajuns sa faci un liceu industrial si un colegiu de 2-3 ani si devii invatator.
Reply With Quote