View Single Post
Vechi 16.12.2007, 18:33:35
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
pai daca sunt la tara preotesele si au 5-6 copii in sat cu cine sa faca serbare cu de-alde mamae si tate trecuti de 70 de ani?crezi ca nu exista intentii?dar nu e materie prima...si nu va mai imaginati preotesele ca niste wonder women sunt si ele femei simple cu atatea pe cap.
Noesis daca trimiteai povestioara la o revista precis era premiata.Aceleasi(aproximativ)lecruri le-am trait si eu.Eu am prin sin copilaria mica si vremurile cand la tara se colinda in Teleorman veneau tin minte uratori imbracati in costume populare an de an,cu plugusorul,cu capra cu Vasilca,cu ursul,mergeam noi insine la colindat cu traistute.Cat despre muzica"din cutie"da e mult mai comod sa cante"negativele sau chiar vocile si sa mimeze si copiii sau sa se bataie lasciv cu fusta de doua degete domnisoare de 8-9 inscrise la dansuri latino sau mai stiu la ce cursuri de fotomodele...Ca invatatoare pot sa te asigur ca aceste serbari care se termina cu chiolhanuri in clasa au mare priza la parinti..chiar ei cer"ceva vesel"sa faceti,cu mosi multi,cu muzica ritmata,cu costume frumoase...m-au enervat atat de tare ca anul asta am refuzat sa mai fac serbare..deja auzisem ca fac cheta sa-mi cumpere cine stie ce inele pretioase si am renuntat la serbare,am amenajat discret clasa impreuna cu copii,am facut impreuna un coltisor care aminteste de Nasterea Domnului si cam atat.S-au suparat ca le-am pus copiilor colinde cantate de Madrigal si niste colinde vechi,,ei vor cu mosu Mos Carciun cu plete dalbe,deja m-au suparat rau cand m-au rugat sa nu le mai pun muzica bisericeasca ca-i adoarme(ei confundau colindele cu muzica cantata in Biserica).Nu mi-am imaginat niciodata ca muzica aceasta ii adoarme sau ca folclorul(cantecele pentru copii)le starneste rasul.S-au inghiontit si au ras de parca ar fi ascultat cine stie ce texte deocheate.Saracii elevii mei crescuti cu manele si muzica latino..
:)Urzicuta ma refeream la preotesele din parohiile mari.
Unde sint copii destui si parintii ar putea dona bani mai bine pentru aceste costume care se pot folosi ani dupa ani. Vai dar doamna preoteasa a stiut de la inceput cind sa maritat cu parintele ca o asteapta munca si raspundere ,un exemplu in fata femeilor din acea parohie sa ne fie cu pardon dar eu cred cind se marita e constienta de asta nu? Sint convinsa ca faci ce poti acolo eu ma refeream la cele care nu fac mai nimic.
Succes incontinuare si sa fii mai exigenta cu parintii.

Reply With Quote