View Single Post
Vechi 16.12.2007, 19:21:59
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Hartford, de cele mai multe ori dragostea e oarba. Preoteasa e femeie care s-a maritat cu barbatul pe care il iubeste. Nu s-a maritat ca sa fie preotesa, ci ca sa fie sotia unui barbat. Si pana la urma preotesele sunt si ele, de cele mai multe ori, femei care merg la serviciu, au copii si cate altele.

Mai bine este la voi unde femei voluntare se ocupa de copii. Probabil acele femei stiu cum sa ii ia pa copii si au si mai mult timp liber. La noi din pacate rar vezi asa ceva. Dupa cum vedem si pe forumul asta la noi slujirea femeilor sta in purtarea basmalei, si rar dintre acele femei cucernice s-ar oferi voluntara. De fapt se ofera, dar la facut sarmale cand e hram si atat, in rest...

Dar ne indepartam de subiect. Cand eram la liceu acum cativa ani, am reusit sa impacam si capra si varza -- peretele din spate era spre est, deci acolo era icoana, si peretele din fata era cu stema si steagul.
In schimb am avut noroc. In clasa a XI-a am avut de profesor de religie un preot acre a stiut sa se apropie de noi foarte mult si bine. Si cu o luna inainte de Craciun am inceput sa pregatim colinde - si aveam cineva care stia sa cante la chitara, si parintele a adus un baiat care canta la clarinet -- si cantam colinde traditionale. A fost foarte frumos. Parintele a reusit sa se apropie atat de mult de noi incat noi chiar stateam inca un ceas dupa ore sa repetam (si aveam ore de la 7:30 pana la 14:30 oricum). Si apoi i-am colindat pe profesori --si chiar am inregistrat niste colinde la un post de radio local -- au cantat colindele noastre toata perioada sarbatorilor. :D

Da, un preot cu har poate face minuni. Putini lipseau de la ora de religie, desi nu punea absente. Din potriva, de abia asteptam, fiindca vorbea asa de frumos si subiecte pe care pe noi ne interesau. Fara bigotism, fara ciudatenii gratuite, mai mult ca un frate mai mare decat ca profesor sau superior... Din pacate nu multi sunt preotii care stiu sa se apropie de adolescenti.

Reply With Quote