Citat:
În prealabil postat de sophia
3. Si trebuie facuta educarea oamenilor, ca sa nu se ajunga la fel peste cativa ani. Si educat cum sa te porti cu animalele.
Ca oamenii simpli dau cu traista, arunca cu pietre, tipa, lovesc cu piciorul, indiferent ca este caine de rasa sau nu. Si atunci acesta se apara.
Copiii nu stiu nici ei cum sa se poarte: sa mentina distanta, sa nu intinda mana la ei, sa nu-i traga de coada si de urechi, sa nu dea cu piciorul, sa nu tipe la ei.
Parinti voi ce ati invatat din povestea asta? In afara de ura pe animale?
Eu una am invatat asa:
- ca un copil trebuie supravegheat permanent si ocupat de el si in parc si la joaca. Nu trebuie lasat pe maidane, terenuri private, etc.
- ca trebuie invatat ce este cainele, ca poate fi si periculos, chiar si cel de rasa si trebuie pastrat respectul (pentru cei de rasa intrebat proprietarul dacas poate fi mangaiat, daca se poarta bine cu copiii etc.)
- cainele propriu trebuie dus in lesa pe strada si in alte zone decat cele de joaca ale copiilor, iar acestia trebuie sa se joace numai in locurile destinate lor
- copii trebuie sa stie ca totusi cainii sunt prietenii omului si pot fi buni si utili si salvatori, sa nu-i urasca, sa nu-i chinuie
- cainele propriu trebuie castrat si cand a facut totusi pui (ca unii isi doresc si pui totusi), acestia sa fie dati in adoptie si nu aruncati pe strada, sau la gunoi, sau inecati
Mai spuneti si voi
Ma gandeam si la cei care cer sa existe cainele blocului (in sectorul 4 a fost initiativa) ca nu este un lucru rau totusi. Acesti caini mai apara de raufacatori. O cusca pe langa bloc...
|
Reproduc ce am vazut ca fac cei care se ocupa cu cainii si animalele din SUA. Cainii luati de pe strada sau cei abandonati in locuri private sunt testati ptr. agresivitate. Li se pune un bol cu mancare apoi cu o mana de plastic pusa in varful unui bat, sunt mangaiati in timp ce mananca. Intai pe spate, pe cap, apoi baga "mana" in bolul cu mancare. Daca maraie sau musca mana, pica testul. Apoi, se aduce un alt caine in camera si se observa reactiile cainelui nou. Daca devine incordat si/sau incepe sa marie sau sa atace, a picat testul. De asemenea, sunt testati daca sunt compatibili cu copiii. Unii sunt trimisi la dresor, cei f.agresivi sunt eutanasiati. Deci nu copiii sunt cei dresati, ci cainii. Copilul e copilul, o sa traga de urechi si de coada si propriul caine. Nu ptr. ca vor sa faca rau, ci ptr. ca sunt curiosi si nu prea inteleg la 2 ani ca acel caine il poate omorî. Defapt copiii mici nici nu cred ca au constiinta mortii. Daca ai caine, dreseaza-l si domesticeste-l. Nu sa fie pericol ptr. alti cetateni sau vecini.
Una e sa fie cainele domestic, alta e sa fie dresat. Doar ptr. ca sta in casa ta sau in apartamentul tau, nu inseamna ca sunt dresati. Am vazut caini f.agresivi cu stapan. N-ati auzit de oameni muscati de propriul caine?
Eu cand eram mica, fiind la bunica, m-am bagat in cotetul cainelui. Deci, am intrat direct in teritoriul lui. Evident ca nu mi-a facut nimic. M-a primit si am stat impreuna in cotet pana m-a gasit bunica. Daca era un caine agresiv cred ca nu mai eram pe aici. Tot acest caine pazea puii de gaina. Daca venea o cioara/corb prin apropriere, latra si se agita.
Ideea e ca omul e stapanul cainelui si nu invers. Din pacate, de multe ori omul a devenit sluga animalului.
Cainele trebuie purtat in lesa si cu botnita, e lege. Apoi, multi zic ca al lor caine nu musca, dar nu poti fi sigur niciodata. Ei se bazeaza pe faptul ca nu a mai muscat niciodata. Nu stii ce i se nazare acelui caine, caci nu au minte si ratiune.