View Single Post
  #605  
Vechi 18.09.2013, 23:18:54
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned
 
Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.218
Implicit

http://carteromaneasca.wordpress.com...-de-vaccinuri/

"Procesul de învățare pe care îl parcurge sistemul imun al unui copil, începând de la naștere, ne arată că orice infecție a organismului are, pe lângă aspectul neplăcut al bolii, și unul pozitiv: “Fiecare reacție febrilă la copil arată că au loc studii superioare serioase în cadrul sistemului imun care exersează. Sistemul imun al copilului se maturizează în lupta cu virusuri blânde, de răceală ușoară, sau cu bolile copilăriei… Primul an de viață pare să fie anul cel mai prielnic și parcă planificat de a învăța să se apere împotriva factorilor infecțioși din natură… Ca urmare, infecțiile sunt de folos sugarului, care astfel va profita și va dezvolta un sistem imun sănătos… În felul acesta vor fi evitate defecte ale sistemului imun…Dacă noi intervenim din afară, prin vaccinuri, și tulburăm formarea sistemului imun, încă de la naștere, vor apărea și defecte serioase ale acestuia. Unul dintre nenumăratele exemple îl constituie leucemia limfatică acută, cea mai frecventă formă de cancer la copil (cu un vârf la 4 ani), când are loc o dezvoltare anarhică a leucocitelor tinere”.

Bolile infecțioase, ale copilăriei, oferă o protecție imună naturală, eficientă și durabilă. După majoritatea bolilor contagioase ale copilăriei, se formează o imunitate naturală, extrem de eficientă față de o nouă îmbolnăvire, comparativ cu imunitatea artificială, dobândită după vaccinare. Motivul este acela că, după contactul natural cu antigenul (virusuri/ bacterii), au loc procese mult mai complexe decât în cazul unei vaccinări (când este stimulată doar producția de anticorpi). Antigenul ia contact la început cu mucoasele, care reprezintă o adevărată barieră imunologică (prima barieră imună, naturală) pentru virusuri și bacterii. Doar dacă antigenul va reuși să învingă această barieră și se va înmulți foarte mult, va ajunge și în sânge.

“În cazul unei vaccinări, antigenul va ocoli prima barieră, iar reacția imună va fi una extrem de scăzută. Ca urmare, are loc o producție mică de anticorpi, care în timp dispar. Este și motivul pentru care se fac mereu rapeluri (revaccinări), pentru a stimula formarea de noi anticorpi”. Am văzut că viața limfocitelor B, din care se formează anticorpii, este foarte scurtă. Spre deosebire de anticorpii artificiali, formați în urma unui vaccin, cei naturali se produc de fiecare dată când noi venim în contact cu un bolnav de rujeolă, rubeolă etc., asemenea unui “rapel natural” sau “revaccinare naturală”. Exemplu: presupunem că am avut rujeolă în copilărie; la fiecare “reîntâlnire” cu virusul rujeolic, noi profităm de un nou “contact infecțios”, fiindcă în acest fel este reîmprospătată “memoria” celulelor imune; fiecare contact cu un copil care are rujeolă va fi asemenea unei revaccinări naturale, deoarece celulele noastre imune, “cu memorie”, recunosc adversarul și vor activa formarea de anticorpi (naturali și durabili), care ne vor apăra de rujeolă. Fiindcă s‑a introdus în lume vaccinarea, iar bolile copilăriei s‑au amânat până la vârsta adultă, sistemul imun nu mai vine în contact cu infecțiile naturale, și, în timp, își pierde din memorie. De aceea, este posibil ca adulții, chiar și cei care au avut boala, să o facă din nou, fiind lipsiți de o reîmprospătare a memoriei imune. Aceste cazuri, din fericire, sunt foarte rare. Mai riscant este pentru cei care au fost vaccinați în copilărie și nu fac boala decât la vârsta de adolescent sau de adult. La o vârstă mai înaintată, rujeola (și toate bolile copilăriei) este suportată mai greu, cu posibile complicații, deoarece organismul nu mai are un sistem imun flexibil, asemenea unui copil. Cu adevărat periculos este pentru femeile însărcinate, care au fost vaccinate în copilărie și care nu au făcut boala. Ele riscă să o facă în timpul sarcinii și să nască copii bolnavi. La femeia gravidă, anticorpii produși în urma vaccinării, scad până la dispariție, iar despre eficiența unei revaccinări nu se știe deocamdată nimic. La ora actuală, în România, a crescut numărul de cazuri de rujeolă la sugari, deoarece mama nu mai are suficienți anticorpi ca să‑l apere de rujeolă. Acesta reprezintă doar unul dintre multiplele motive pentru care ar trebui sistată vaccinarea antirujeolică."
Reply With Quote