Citat:
În prealabil postat de Demetrius
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.(Mt7,5)
Te îndoiești de altul, dar cu tine ești ”băiat fin”; Când militezi pentru uciderea câinilor te ascunzi după neologismul eutanasiere că-i mai "soft", nu așa de dur ca ucidere și nu te expui solitar, ci te diluezi în plural.
Cine-i... creștin? Ăla care dă de mâncare la câini, sau ăla care vorbește de
bătrâni, copii orfani, și familii sărace, dar omoară câini?
|
Ceea ce am scris e e corect, neintelegerea e la tine, pentru ca faci o confuzie intre budism si crestinism. Si, cum arati in mesaj, chiar tu esti cel ce judeca presupusa greseala a celuilalt.
In religiile orientale multe animale sunt considerate sacre (sfinte). Omorarea lor este considerata un mare pacat, echivalentul omorarii unui om. Chiar si soarecii (si sobolanii) au un templu inchinat lor. Aceasta intelegere provine si credinta lor panteista, divinitatea fiind efectiv in toate fiintele, omorarea lor e un pacat mare. Chiar observam in mesajele trecute ca unii din media se opun eutanasierii invocand aceleasi argumente din religiile orientale.
Am scris in mesajul precedent, daca cineva se opune strangerii cainilor si acestia omoara un singur om, nu e vorba de omor din culpa (neintentionat)? Chiar daca se ascunde in spatele unor vini colective (fiind mai multi care se opun).
De asemenea, sa lasi pe altii sa moara de foame hranind cu banii aceia cainii maidanezi, sau sa nu ajuti bolnavii (ma refer la sumele ce ar trebui alocate de stat pentru ingrijirea cainilor in adaposturi) este tot un pacat.
Pacat in crestinism este sa nu manifesti sadism fata de animale, nu ca omori un tantar sau un soarece. Daca te ataca un lup si nu te aperi nu e martiraj, ci sinucidere.
Am vazut acum pe alt topic ca esti Nae, deci ne stim de vreo 5 ani, de pe forumul catolic. Ti-am scris toate acestea stiind ca si tu ai unele inclinatii spre new-age si religiile orientale.
De asemenea, stiu ca stai in Canada, cum rezolva ei problema cainilor? Am gasit o statisitica, in fiecare an in Canada sunt eutanasiati 7.644 câini și 40.790 pisici. Daca voi omorati si pisici, de ce ii judeci pe romani ca vor sa scape de cainii de pe strazi?