Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Da, da, vrea mereu sa iasa in evidenta, nu admite nicio parerea contrara ! E simplu de demonstrat asta. Ce, credeti ca degeaba are tocmai numele acesta ? "Laura" vine de la dafin, un arbust ale carui frunze sunt simbol de victorie in lupte sau in intreceri in fata rivalilor. Iar "Stifter" inseamna, fix, "gasitorul". Deci, Laura Stifter gaseste mereu o solutie sa invinga, ceea ce desigur ca nu se poate decat calcand peste cadavrele adversarelor ei !
Sau invers ? Poate ca are virtuti casnice. Daca ne gandim ca laurii, cunoscuti ca dafin, sunt atat de apreciati in mancare. In acest caz, ar fi "cea care afla mirodenia potrivita". Intr-un alt sens, "Stift" mai inseamna "casa", "camin" sau "lacas" (creionul fiind, pentru nemti, der Bleistift, adica lacasul plumbului).
Mereu am sustinut ca statistica si cu lingvistica sunt doua stiinte care se aseamana, in aceea ca le poti folosi ca sa demonstrezi orice.
Scuzati digresiunea. Acuma, parca vad ca vine Gasitoarea Victoriilor si sterge cu mine pe jos....
|
De data asta, nu prea am ce spune, fiindcă mă regăsesc destul de bine în descriere...
Și oricum, de vreme ce dvs v-ați retras pentru o perioadă, voi scrie replica anul viitor, când veți putea răspunde.
Altfel, ce mă fac dacă rămân necontrazisă?... Se poate să ratez eu ocazia unei polemici atât de atractive?!... :))
Doamne ajută!
Cu deosebită prețuire,
Laura Stifter
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca