Citat:
În prealabil postat de anonimA
Stiu oameni buni .. va tot spun ca viata mea duhovniceasca abia se naste si cer un pic de intelegere....
Cand voi strange bani voi pleca de langa el...
|
Oare pentru că nu e încă violent cu tine, mai stai și mai profiți de pe urma lui ca să n-ai alte probleme?
Atitudinea asta nu se prea împacă cu duhovnicia, ba chiar o subminează.
Citat:
În prealabil postat de anonimA
...Problema mea cu el e ca nu realizeaza ca e bolnav cauta mereu sa se faca varza iar treaz e foarte irascibul.
Cu mine nu e violent .
|
Un alcoolic este foarte irascibil dacă n-are alcool în sânge, dar imediat ce a băut puțin alcool devine ”stăpân” pe sine (nu el, ci alcoolul).
Pe de altă parte, singur, fără ajutorul tău(dacă-l părăsești), el e ca și mort.
Nimeni nu-l poate determina să nu mai bea decât Duhul Sfânt, adică să simtă el în sinea sa o dorință de a se schimba.
Din cele ce le-ai scris până acum, văd clar că Duhul Sfânt ți S-a arătat limpede ca să-L urmezi.
Dacă te vei ocupa numai de tine îți va fi foarte greu, dacă te vei ocupa și de el îți va fi inuman de greu, dar cu mai mare mulțumire, însă e mai ușor să te tragă el înapoi decât să-l tragi tu înainte.Oricum, pentru ambele variante(singură sau cu el) vei primi de Sus destulă putere ca să reușești, însă numai în curăție, căci fără curăție Duhul Sfânt nu vă poate ajuta pentru că sunteți închiși Lui în necurăția voastră.
Mi-e greu să-ți dau alt sfat decât să cauți un duhovnic pe care să-l asculți.
Poate că după o
spovadă generală însoțită de încetarea totală a relațiilor trupești dintre voi, chiar dacă locuiți împreună, starea voastră s-ar putea să fie considerată drept curăție; dacă tu însă te cobori lângă el, el nu va căuta să urce pentru că tu nu ești sus.
Duhovnicul îți va spune cum e cel mai bine.
P.S. Spovada generală se face cu avizarea și programarea duhovnicului și este atât de puternică încât apoi ești de-a dreptul fericită.