Citat:
În prealabil postat de Traditie
A astepta minuni e ispitire. Bolile sunt urmarea pacatelor, iar în cazuri rare, sunt date pentru sporirea duhovniceasca. Dar în general cine lupta permanent cu pacatul nu are boli trupesti.
Gândeste-te la mucenici, care si-au sfârtecat trupurile si vei întelege care e rolul medicului: niciunul.
Sport? Adica alergat prin parc, mers la sala? Ti se pare crestineste? De ce nu accepti ca principiile medicinei sunt anti-crestine?
De ce raspund la tratamente medicamentoase acesti "demoni" gen schizofrenie,epilepsie? Se sperie de pastile?
Cearta-te cu Mântuitorul. Diavolul se preface deseori ca a plecat sau ca a fost învins.
|
Bolile sunt urmarea pacatului, dar cine nu e pacatos dintre noi? Dar daca ne rugam si noi pentru sanatate, poate in felul acesta ne e data, prin tratamente, prin doctori. Si, cine stie, chiar timp de pocainta,pentru unii, carora doctorii le-au salvat viata.
Cand amintesti de mucenici, mi se pare ca spui: e mai bine sa suferim, sa fim bolnavi, sa murim, ca uite, ei au suferit si au ajuns in Rai! Oare am inteles gresit ce zici? Sfintii nu dadeau atentie la trupuri, dar noi, neputinciosii, care nu putem fi fortati de altii sa adoptam asemenea cale, noi ne cam dorm vindecarea. Oricum, in caz contrar e SINUCIDERE, dupa parerea mea(daca nu acceptam tratamentul care ne-ar vindeca si asteptam sa murim).
Cat despre sport,nu e manifestare crestina, dar nici anti-crestina. De ce sa nu facem sport? Ofera preocupare si consuma energia. Daca nu facem sport in timpul orelor de mers la biserica, chiar ca nu inteleg ce ai impotriva!