Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Exact, in halda de reziduuri miniere de la Suior, care intre timp s-a vandut si evacuat, din cate stiu. Parca nu seamana cu ce sustineati initial.
|
Eu nu am sustinut altceva, dar probabil nu am scris destul de clar si se putea intelege si altceva. Uite ce am scris: "In plus, o inventie romanesca din 2003 da o sultie pentru extragerea arseniului, care e mai valoros decat aurul extras. Cam 80% din valoarea a ceea ce s-a extras ar fi arseniul, iar 20% aurul si argintul."
Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Sper ca acum sa fie clar pentru toata lumea: haldele de reziduuri miniere nu sunt totuna cu zacamantul (pamantul) din care se extrage ceva. Metoda de extragere a aurului (despre care vorbeste articolul) se refera la halda de reziduuri de la Suior, la fel si metoda de recuperare a arseniului. Nu rezulta de nicaieri ca aceste metode ar fi aplicabile zacamantului Rosia Montana. Nu rezulta de nicaieri ca minereul de la Rosia Montana ar fi foarte bogat in arseniu si in consecinta mult mai valoros etc
|
Metoda este pentru orice zacamant, e o metoda alternativa la cea cu cianuri. Desigur extragerea arsenului nu se aplica si altor zacaminte, care nu au arsen. La Suior mai exista zacamant, acelea erau numai ce aveau extras si neprelucrat. In articolele date de tine se spunea ca vor sa vanda ce aveau in depozit, ca sa continue exploatarea de la Suior. Nu stiu daca s-au vandut, ultimul articol era din noiembrie anul trecut.
In alte zacaminte nu se afla poate si arsen, dar se afla alte metale.
Eu am mai vazut o metoda, cu apa sub presiune, dar probabil era doar pentru pamant, nu si roca. Desi am auzit-o mentionata si la tv, pentru roci.