View Single Post
Vechi 23.09.2013, 18:10:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
În majoritatea cazurilor este exact invers, cu cât citești mai mult cu atât te trezești la realitate.
Depinde ce citesti. Depinde cum definesti realitatea.

Citat:
Poate ai să râzi, dar eu am devenit ateu tocmai pentru că am citit biblia.
Daca acelasi experiment da rezultate diferite, nu este exclus ca laborantul sa fi facut o greseala fatala.

Citat:
Dacă eram ignorant în privința religiei, și nu deschideam biblia niciodată eram ca și cea mai mare parte din cei 85% de ortodoxi din țara asta, „ortodox din tradiție”.
Diferenta mare nu este.
Ori nu o citesti si nu stii mare lucru, ori o citesti si tot nu pricepi mare lucru ..tot pe acolo.

Citat:
Cât despre cei care nu fac parte din categoria „ortodoxi din tradiție”, cea mai mare parte sunt oameni care deja au o vârstă înaintată, și care au fost crescuți/îndoctrinați cu frică de dumnezeu. Nu înseamnă neapărat că, cunosc învățăturile însă merg la biserică și fac toate cele pentru că așa au fost „programați” de mici copii.
Daca ai vrut sa demonstrezi ca ateul poate fi superificial, cu idei preconcepute, felicitari, ai reusit!

Citat:
Ce legătură are ateismul cu aia? Orice om care are acces la curent sau un amărât de ziar știe de existența piramidelor, bineînțeles că se știu multe despre ce s-a întâmplat 2-3 milenii înainte de hristos pentru că sunt dovezi arheologice și istorice.
Faptul ca exista piramide nu valideaza automat restul speculatiilor despre ele, desi sunt unele acceptate ca "realitate istorica".
Si vad ca tot nu oferi o explicatie pentru golul de memorie al tovarasilor tai de propaganda din sec. I in contextul crestinismul.