Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia
În majoritatea cazurilor este exact invers, cu cât citești mai mult cu atât te trezești la realitate.
|
Depinde ce citesti. Depinde cum definesti realitatea.
Citat:
Poate ai să râzi, dar eu am devenit ateu tocmai pentru că am citit biblia.
|
Daca acelasi experiment da rezultate diferite, nu este exclus ca laborantul sa fi facut o greseala fatala.
Citat:
Dacă eram ignorant în privința religiei, și nu deschideam biblia niciodată eram ca și cea mai mare parte din cei 85% de ortodoxi din țara asta, „ortodox din tradiție”.
|
Diferenta mare nu este.
Ori nu o citesti si nu stii mare lucru, ori o citesti si tot nu pricepi mare lucru ..tot pe acolo.
Citat:
Cât despre cei care nu fac parte din categoria „ortodoxi din tradiție”, cea mai mare parte sunt oameni care deja au o vârstă înaintată, și care au fost crescuți/îndoctrinați cu frică de dumnezeu. Nu înseamnă neapărat că, cunosc învățăturile însă merg la biserică și fac toate cele pentru că așa au fost „programați” de mici copii.
|
Daca ai vrut sa demonstrezi ca ateul poate fi superificial, cu idei preconcepute, felicitari, ai reusit!
Citat:
Ce legătură are ateismul cu aia? Orice om care are acces la curent sau un amărât de ziar știe de existența piramidelor, bineînțeles că se știu multe despre ce s-a întâmplat 2-3 milenii înainte de hristos pentru că sunt dovezi arheologice și istorice.
|
Faptul ca exista piramide nu valideaza automat restul speculatiilor despre ele, desi sunt unele acceptate ca "realitate istorica".
Si vad ca tot nu oferi o explicatie pentru golul de memorie al tovarasilor tai de propaganda din sec. I in contextul crestinismul.