View Single Post
Vechi 23.09.2013, 23:42:03
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E o intelegere gresita, destul de des intalnita. E adevarat, exista un singur Dumnezeu, dar unii se inchina la altceva, cred in alti zei.
Ai scris de cele 10 porunci. Am observat ca unii le stiu doar pe ultimele, nu si pe primele. Care e prima porunca? De ce crezi ca spune sa nu aiba oamenii alti zei si sa se inchine lor? Tu spui ca toti se inchina la Dumnezeu.
Ce spune in alta parte, in psalmul 95? Ca toti zeii neamurilor sunt idoli. Ce inseamna idol? Orice reprezentare a ceva care nu este Dumnezeu. Aceasta reprezentare poate sa fie soarele, un munte, sau un zeu inexistent. Toti acesti zei ai altor popoare sunt idoli. In spatele lor sunt ingerii cazuti (demonii), iar inchinare ala ei e de fapt o inchinare la ingerii cazuti, o legatura cu acesti ingeri.

Secretul e sa te informezi mai mult decat din Zeitgeist, care se pare ca e principala ta sursa de informatii. Zeitgeist e un documentar care, in ceea ce priveste partea de religie, e complet gresit, informatiile sunt false. Nu exista asemanari intre religii in sensul celor prezentate acolo. Daca tu vrei sa devii medic chirurg poti daca termini sase clase? La fel e si cu invatatura, nu stiu de ce unii cred ca daca esti credincios automat stii tot despre credinta. Trebuie mai intai sa afli invatatura de undeva, daca nu esti sfant si ai revelatii, desi si sfintii tot asa au aflat.
Islamismul e o religie bazata pe revelatia unui inger, care de fapt era un inger cazut.
Tind să cred, totuși, că inițiatoarea topic-ului a menționat diferențele între "religii", referindu-se, de fapt, la deosebirile interconfesionale din cadrul creștinismului.
Într-un mesaj anterior, i-am propus să specifice ce anume înțelege prin noțiunea de "religie", poate ne vom lămuri. Vedeți, s-a referit la ortodocși, reformați, catolici etc, deci confesiuni creștine... Să vedem, poate ne răspunde. :)
În privința Psalmului 95, este interesant ceea ce spuneți.
În Septuaginta, traducerea este și mai pe șleau: "zeii neamurilor sunt demoni".
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote