Subiect: Harry Potter
View Single Post
Vechi 24.09.2013, 18:14:07
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Primele 3 carti ar putea fi citite de copiii din generala. Nu contin sex, violenta, vorbe urate etc. Scrisul nu este cel mai bun, dar se putea si mai rau.

De la volumul 4 in sus, cartile sunt mai mult pentru adulti. Sunt din ce in ce mai dark. Nu le-as recomanda copiilor, doar adultilor si celor din liceu care sunt destul de mari sa discearna lucrurile.

Rebeli care nu asculta de parinti si de reguli sunt peste tot, mai ales la adolescenti. Este o perioada prin care aproape toti trecem. Nu asta ar fi problema principala a cartilor, faptul ca acel copil orfan si pricajit face boacane.

Actorii nu mi se par frumosi deloc. Doar fata care a jucato pe Hermione e simpatica.

Daca te smintesti usor, nu citit cartile. Daca poti sa treci informatia printr-un filtru si sa iei doar ce e bun, atunci citeste-le.

Inca o chestiune. Harry Potter nu este o lume complet imaginara. Stapanul Inelelor este. Harry Potter are multe elemente care pot fi comparate cu lumea reala si cu cei care practica wicca. Scriitoarea s-a documentat f.bine din acest punct de vedere. Cei care s-au documentat despre asta sau care au fost in ocultism ar recunoaste imediat. Cei care habar nu au, vor crede ca totul este SF.

In carte nu se mentineaza nimic despre faptul ca Dumbledore ar fi homosexual. Si chiar daca ar fi, Dumbledore nu se incurca cu nici un barbat in carte, ci este celibatar sa zicem asa. Filmele nu le-am vazut, dar nu cred ca mentioneaza ceva in ele. Stiu ca chestiunea cu homsexualitatea lui Dumbledore a fost mentionata de sciitoare dupa ce cateva carti si filme au fost facute. Deci nu are legatura directa cu povestea si nici nu este promovata.

(Stiati ca scriitoarea a venit in Romania sa vada spitalele de psihiatrie de la noi si sa faca ceva donatii? Stiti si voi cum sunt spitalele pentru copiii bolnavi mintal.)

Last edited by Parascheva16; 24.09.2013 at 18:34:28.
Reply With Quote