Subiect: Smerenia
View Single Post
Vechi 17.12.2007, 22:08:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
daca ma abat, gresesc catusi de putin, constientizez in aceasi secunda
Cristi, sunt curios daca reusesti sa constientizezi "abaterea" inainte sa fie comisa sau dupa, eu cred ca aici e cheia. Nu o lua drept o judecata ca nu suntem aici sa facem asta ci ca un "detaliu tehnic"
Reusesti sa opresti de ex minia inainte sa-ti iasa pe gura sau sa-ti acapareze mintea?

Elena ,lucreaza cu principalele patimi si vezi ce simti, daca de ex la vederea unor pompieri dezbracati la bust simti ca mijeste ceva care nu poti controla inseamna ca nu ai ajuns la autocontrol care este premergator dezpatimirii
Exemple sunt cu gramada...trebuie doar constientizate INTENTIONAL asa cum o faceau sfintii care dansau cu prostituatele de mina in piete incercind astfel sa le indrepte...
In marea majoritate a situatiilor, din pacate, mania, se revarsa , imi acapareaza mintea, dar , culmea stiu, realizez gresala, caderea si ma opresc, am remuscari, ma intristez, simt ca am naruit mult din munca si rugile mele. Este o senzatie groaznica, realizand ca puteam evita caderea respectiva. Chiar in timpul nestapanirii exista o stare de eliberare, de manifestare si una de ponderare, de infranare. Caut in ultima vreme , ca in situatiil sa le zic conflictuale sa ma detasez de situatie punandu-mi gandul mai presus de cele ce se-ntampla. Imi vin in minte, fragmente de rugaciuni si din invataturile Sf.Parinti. E greu, dar nu imposibil. Oricum drumul e lung si anevoios.
Reply With Quote