View Single Post
Vechi 24.09.2013, 23:57:52
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cam așa cred și eu. Educația ar trebui să își arate roadele în alegerile pe care la face copilul, spionajul este o încălcare a intimității individului.
Într-o relație ideală, ar fi bine să putem comunica deschis, să aflăm direct de la copil ce face și ce îl interesează.

Pe de altă part, o persoană care dorește să-i controleze pe cei din jur, sau pur și simplu curioasă, poate intra nepoftită în intimitatea altuia indiferent dacă este copil, soț, soră, frate etc. Mi se întâmplă mie să intre soră-mea pe calculatorul meu să vadă ce poze mai am, sau alte fișiere potențial interesante. Nu pot să vă spun cât mă deranjează! Evident, există metoda parolării, dar se întâmplă să uit de ce e în stare și să las accesul liber... Asta e...

În concluzie, mi-aș dori să nu ajung să spionez. Putem deduce prin alte metode, prin atenție și spirit de observație cu ce se ocupă copilul sau cel de lângă noi.
Cand vine vorba de copii mici, de scoala primara si generala, un control trebuie sa existe plus instalat tot felul de filtre ptr. a nu intra pe site-uri rusinoase si ptr. blocarea reclamelor. Evident, fara a se uita de comunicare si explicatii. Cred ca una e sa spionezi pe la spate si alta e sa controlezi impreuna cu copilul.
Reply With Quote