Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside
Eu te cred, dar acum ce-i de facut?
Peste tot se bat femeile cu pumnul in piept ca vor sa fie la egalitate cu barbatii, ca vor si ele functie de prim-ministru, presedinte, reprezentant de care si mai care si cate si mai cate...
Sistemul de care zici s-a dezvoltat si promovat atat de tare ca e prea incurcat sa mai fie descurcat.
Eu, ca femeie, atunci cand voi fi casatorita si mama, sper sa am posibilitatea sa stau acasa cu copii, sa ii invat eu litrele, cifrele, animalele, sa le fiu alaturi macar in primii ani de viata, sa ma ocup de casa, de tot. Sa fiu cea la care toti pot apela daca au nevoie de mine, din toate punctele de vedere.
Stau si ma intreb, NU mai e nimeni care vrea sa fie.. mama? O mama adevarata, dulce, plina de sfaturi, rabdare, buntate?!
Ar fi de vis, daca ar fi si mereu posibilitati. Majoritatea femeilor se axeaza asa de tare pe cariera si mai putin pe familie pentru ca uneori nu au incotro, salariile sunt prea mici si costurile prea mari. Aceasta este situatia in Romania.
Aici, femeile sunt asa pentru ca vor, pentru ca nu au chef sa faca copii, pentru ca cine vrea sa se deranjeze de la viata confortabila si plina de bani doar ca sa creasca copii? Copii inseamna sacrificiu, copii inseamna sa lasi mult de la tine, sa renunti la egoism, chestie care pe nemti nu ii incanta. Lor le place sa fie liberi, sa aiba viata usoara, sa calatoreasca peste tot fara, citez, "niste plozi care ii tin legati de casa".
Conform catorva statistici, Germana are cea mai scazuta rata a natalitatii din toata Europa. Iar vorba de posibilitati nu poate fi, ca si cei care mentin curatenia pe strada au un salariu cat sa te descurci.
De multe ori acolo unde se doresc copii, nu sunt posibilitati, iar acolo unde nu sunt doriti, sunt posibilitati din plin!
|
Am un amic german si prin el am cunoscut mai multe familii germane...desi toti sunt in jur de 40+ nu au nici un copil,un urmas.
M-am mirat foarte...Ba mai mult,au un nivel de viata mult spre ridicat.
Tristetea noastra a oamenilor este ca traim paradoxuri,ne dorim ceea ce nu putem sa avem sau nu ne dorim desi am avea toate resursele(asta este valabil si pt copii,si pt familie,si pt scoli,planuri de viata etc).
Am un vecin,care este paralizat dar si intarziat mintal(sau debil)si in starea lui este inscris la cursurile unei facultati,unde se duce in scaunul cu rotile iar uneori si cu butelia de oxygen dupa el...si cati altii,nu am prin jur care s-ar gandi sa urmeze o scoala,ca la ultimul lucru din viata lor :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|