Citat:
În prealabil postat de aubergine
Se pare ca doamna Sophia are dreptate, nu se ataca doar membrii noi ai forumului ci si dintre cei mai vechi, mi se pare inadmisibil cum s-a vorbit cu d-voastra, nu o pot intelege in ruptul capului de ce unii nu sunt in stare sa vorbeasca civilizat, fara atacuri la persoana.
|
Nici eu nu inteleg, mai ales ca am incercat sa trec peste toate jignirile din trecut, sa port un dialog, sa isi sustina fiecare punctul de vedere civilizat si educat.
Asa procedeaza niste oameni normali. Cel putin eu asa stiu si asa sunt educata. Adevarat ca uneori si eu mai ripostez , caci sunt om cu suflet, nu stanca sau piatra inerta. Sunt oameni aici , exemplu Alin, care imi sugereaza ca trebuie sa tac, sa inghit orice jignire, sa plec daca se poate, insa as dori sa vad care este limita lui Alin in acest caz. Cat poate el duce in astfel de situatii? De fapt multi nu au curajul sa zica nimic, pentru ca sunt abordati pe privat unde li se sugereaza subtil sa isi modifice postari (asa vedeti cum apar ulterior postari cu puncte puncte), sa nu se bage, si sunt indirect manipulati. Si cu mine au incercat. Mi s-a spus inclusiv sa il inteleg pe Cezar, sa nu-l bag in seama ca se afla intr-o cadere, ca ar fi fost crescut de un bunic care l-a rasfatat si nu i-a dat educatia necesara. Iar persoana ce mi-a spus aceasta ii pupa manutele lui Cezar aici pe forum. Nu dau nume, insa se va dovedi singur o sa vedeti, ca nu rabda sa taca. Si iata cum unii nu sunt in stare sa rabde nici o clipita pe cand cer la altii sa rabde luni de zile.
Imi pare tare rau ca ortodocsi de-ai mei, ajung sa aiba un astfel de comportament. Nu ma mai mira de ce atatia oameni resping ortodoxia, sau o parasesc. Se smintesc bietii si se pierd din cauza unor astfel de oameni care isi pun titlul de ortodox in frunte si fac ortodoxia de ras.
Aici in strainatate se simte si se intelege foarte bine zicala " fiecare om este ambasador al tarii sale". Prin modul cum te comporti spui ceva depsre tara ta, despre educatia primita, despre nivelul tau de cultura. Asa este si in credinta. Modul cum ne comportam arata ce educatie crestina avem, si cat de mult sau de putin ne-am apropiat de o traire duhovniceasca.
Inca odata imi pare tare rau ca suntem atat de multi pacatosi nepocaiti. Am spus "suntem" , subliniez aceasta pentru ca am invatat sa fiu prevazatoare si sa vad un pic inainte. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
Multumesc aubergine , sa iti dea Dumnezeu sanatate si fericire multa! Aveam nevoie si de un cuvant bun, nu doar de biciuri si lovituri.