As dori sa inpartasesc ceva cu voi. Cand nu am ce face sau nu pot dormi incerc sa imi astern gandurile pe o coala alba. Si as dori sa inpartasesc cu voi ce am scris ultima data.
“Trăiesti” ?! ….. Dar dacă nu iubești și în același timp sentimentul să fie reciproc, simți că o parte din tine moare.
Dacă această trăire persistă mai mult timp, ajungi să nu mai crezi în nimeni și în nimic nici măcar în propia pesoana. Devi agasat și la rânduți agasant, la tot ce roiește in jurul tău. Esti morbid și solitar și cugeți la o revelație care să-ți tămăduiască sufletul copleșit de tristețe dar nu o poți gasi.
Îți vine mai tot timpul să plângi dar ți-e rușine și stai cu sufletul crispat până vine seara să iti fie sfesnic , găsindu-te la fel de solitar. Te duci la culcare cugetând că atunci când te vei trezi, vei simți o mână caldă care să-ți steargă lacrimile curse îndărăt peste noapte. Trezindu-te îti dai seama că de fapt lacrimile calde îți netezesc obrazul rece și tot singur esti luând-o de la capat cu o nouă zi care se anunță la fel de trecătoare ca cele precedente, uitându-te la zile cum se scurg aidoma nisipului dintr-o clepsidră.
Esti ca într-o încăpere unde oglinzile își fac ecou și cât vezi cu ochii vezi doar propia-ți persoană.
Ziua este noaptea si cele mai frumoase clipe ți se par cele din timpul somnului, unde încerci să-ți controlezi Eul creâmdu-ți o lume pe placul inimi în care să ai puterea să-ți controlezi toate simturile.
Obsedat de aceasta idee, hoinăresti prin vise pe unde te înping cugetele de peste zi. Te lași învăluit de curiozitate inocentă și de naivitatea infantilă a viselor încercând să le trăiești cu conștiința și să pui suflet. Îți creezi propia fabrică de vorbe cu sevă purificativă, de substantive cu iz te tămâie, de adjective bizare cioplite in mod grosolan din aur, amintind de vechile bijuterii gotice create în stil barbar, dar fermecător.
Dacă vrei sa fi bogat iți faci propria fabrică de bani, dacă vrei să zbori îți îndeplinești și această dorință. Este o lume unde ești personajul principal si nimeni și nimic nu te poate învinge. Devi un tip luxuriant dar pedant, ca ori ce tip ce se respectă și își permite ori ce lux.
|