View Single Post
Vechi 26.09.2013, 01:29:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
E bine, mie îmi place atitudinea! În sfârșit o atitudine feminină. E cu totul firesc ca o femeie să caute ajutor la soțul ei atunci când se simte amenințată, devalorizată, indiferent că e vorba de o mască pe care și-a încropit-o pe forum, mai mult sau mai puțin intenționat.
E mult mai firesc decât să se certe cu bărbații și să îi disprețuiască fățiș, să dea lecții tuturor, să tune și să fulgere postări la rând în stânga și-n dreapta etc. etc.

Partea proastă însă e că userul Dobrin face acest gest, normal pentru o femeie, doar când nu are altă posibilitate să își apere poziția amenințată. Se pare că atacul ei la imagine o doare foarte tare. Și când mă gândesc ce mormane de postări (altminteri foarte bune în sine) turna pe tema slavei deșarte, a mândriei, a părerii de sine... Reperul teoretic e bun, avansul practic e nul.

Și o face sub formă de amenințare! Vine să corecteze lucrurile, cu soțul, zice (!) și cu avocatul... Uimitor! Alternativa de a lua aminte la criticile moderate (de la început) apoi la escaladarea situației nu a intrat, se pare, în discuție. Oare de ce? (ipoteza mea: transfer negativ într-o relație la un moment dat mai apropiată emoțional decât era cazul, urmată de ... contratransfer - în cazul meu, tot negativ, pe măsură...:))

Deși atmosfera în sine a confruntării îmi displace, sunt însă mulțumit de modul cum s-a developat acest "minunat" artefact al unei imagini false, prefabricate. De-ar fi posibil să se developeze similar și poza aceea de la "Confirmare minunată", chiar aș fi mulțumit că am participat atât de însuflețit (și tensionat, recunosc, întrucât am o foarte slabă toleranță la bazaconii și la superstiție) pe forum în ultima vreme. Ar fi o palidă consolare pentru impresia de inutilitate pe care o resimt de-o vreme, dar consolare totuși.
Interesanta perspectiva.
Dar nu cred ca o sa-ti multumeasca pentru lectia asta (cum nici tu cu singuranta nu ai aprecia una asemanatoare) si mai ales nu cred ca se meritau atatea topice impanate cu schimburi personale de replici la un nivel "nu tocmai elevat" pentru ceva care oricum nu va avea nici o utilitate finala.