În prealabil postat de cezar_ioan
E bine, mie îmi place atitudinea! În sfârșit o atitudine feminină. E cu totul firesc ca o femeie să caute ajutor la soțul ei atunci când se simte amenințată, devalorizată, indiferent că e vorba de o mască pe care și-a încropit-o pe forum, mai mult sau mai puțin intenționat.
E mult mai firesc decât să se certe cu bărbații și să îi disprețuiască fățiș, să dea lecții tuturor, să tune și să fulgere postări la rând în stânga și-n dreapta etc. etc.
Partea proastă însă e că userul Dobrin face acest gest, normal pentru o femeie, doar când nu are altă posibilitate să își apere poziția amenințată. Se pare că atacul ei la imagine o doare foarte tare. Și când mă gândesc ce mormane de postări (altminteri foarte bune în sine) turna pe tema slavei deșarte, a mândriei, a părerii de sine... Reperul teoretic e bun, avansul practic e nul.
Și o face sub formă de amenințare! Vine să corecteze lucrurile, cu soțul, zice (!) și cu avocatul... Uimitor! Alternativa de a lua aminte la criticile moderate (de la început) apoi la escaladarea situației nu a intrat, se pare, în discuție. Oare de ce? (ipoteza mea: transfer negativ într-o relație la un moment dat mai apropiată emoțional decât era cazul, urmată de ... contratransfer - în cazul meu, tot negativ, pe măsură...:))
Deși atmosfera în sine a confruntării îmi displace, sunt însă mulțumit de modul cum s-a developat acest "minunat" artefact al unei imagini false, prefabricate. De-ar fi posibil să se developeze similar și poza aceea de la "Confirmare minunată", chiar aș fi mulțumit că am participat atât de însuflețit (și tensionat, recunosc, întrucât am o foarte slabă toleranță la bazaconii și la superstiție) pe forum în ultima vreme. Ar fi o palidă consolare pentru impresia de inutilitate pe care o resimt de-o vreme, dar consolare totuși.
|