View Single Post
Vechi 26.09.2013, 02:36:11
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Laura, îmi cer iertare pentru că te văd, iată, implicată în contextul ăsta.
E frumos din partea ta că încerci să explicitezi, pe cu totul alt ton, mesajul meu de fond, însă eu te rog să nu o mai faci. Îmi port singur dezbaterea, cât va mai dura (sper puțin sau deloc) cu userul Dobrin.
Ceea ce sper să înțelegi bine dspre mine, este că sunt un om care nu poate accepta minciuna de proporții, desconsiderarea adevărului, disprețul pentru valorile perene ale umanității și, nu în ultimul rând, fariseismul și lipsa prizei de conștiință la propriile fapte.
Față de străini sunt detașat, în general. Că nu aștept nimic de la un străin care nu m-a solicitat în vreo privință.
Dar când așteptările mele sunt contrazise de oameni pe care i-am crezut frați creștini și prieteni, când constat că unii oameni se complac în acțiuni fățiș distructive (denigrînd cultura, medicina, psihologia și, în fond, Biserica în relațiile ei delicate cu lumea), ignorînd cea mai mare parte a datelor adunate la greu și din greu în sute de ani, atunci mă înfurii. Și exprim direct starea mea de furie.
Mai puțin îmi pasă de imaginea mea, de persoana mea, recunosc. Nu sunt îndrăgostit de mine însumi oricât ar contesta unii, cât sunt îndrăgostit de minunatele descoperiri pe care le-am trăit, ca dar, în viața grea pe care, mulțumesc lui Dumnezeu, am ales-o și am purtat-o.
Oamenii aceștia cred că mă rănesc pe mine și că eu reacționez în numele rănilor mele narcisice.
Din nenorocire nu își dau seama că ei rănesc, prin postări cu totul nelalocul lor, mii de oameni care au trudit din greu în cultura și știința lumii, milioane de oameni care au beneficiat de descoperirile omenești de Dumnezeu insuflate și, în definitiv, Îl disprețuiesc pe Însuși Domnul întrucât lumina cunoașterii și vindecării nu pot fi din întunericul vrăjmașului (care nu oferă cunoaștere și nici vindecare) ci din Lumina Dumnezeirii.
A fi credincios nu înseamnă a te ascunde într-o închisoare subiectivă cu un dumnezeu numai al tău, ci a te deschide sufletește și practic, într-un duh de compasiune și căldură, către umanitate pe măsură ce Îl cunoști sau Îl cauți tot mai intens și autentic pe Dumnezeu.
Cei care îmi sunt atât de departe azi, aleg sistematic, din păcate, să se diprețuiască pe ei înșiși, mai întâi, prin atitudinile de tip demagogic dar și sectar care nu ar trebui să își aibă locul în Biserică.
Le-am reproșat-o când blând, când dur, însă au ales să se mențină în duhul lor, ba chiar au escaladat piscuri noi.
Ovidiu însă, cel puțin, are scuza (și meritul) că a încercat să își detalieze poziția, expunîndu-și credința așa cum o trăiește el, precum și atitudinea despre vaccinuri, pe privat. Nu am acceptat, însă, argumentele. Nu pot fi acceptate, consider.
În fine, îmi pare rău că te-ai implicat în tevatura asta care sper că se va încheia odată pentru totdeauna.
Desigur că vă înțeleg.
Mi-am pus și eu întrebarea dacă este sau nu potrivit să mă implic, dar m-a mâhnit faptul că ați fost amenințat... și am simțit nevoia să vă susțin!
Nu pentru că ați avea dvs nevoie de susținere, ci, pur și simplu, văzând ceea ce vi s-a scris, primul meu impuls a fost acela de a interveni, pe un ton cât se poate de pașnic, în favoarea dvs.
Desigur, am înțeles sugestia dvs și nu mă voi mai implica aici, pe topic. Aveți dreptate, îmi dau și eu seama, acum, foarte bine.
Dumnezeu să vă ocrotească!
Cu deosebit respect,
L S
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote