Citat:
În prealabil postat de UserAZ
Stiu ce spuneti, se poate lua si asa, totusi si asemanarea dintre denumirea România si Romania (cea care face referire la Imperiul Bizantin) e cam confuza, cu ce drept ne-am fi luat si noi numele lor, daca ei l-au avut primii.
|
În al treilea rând, noi Românii nu ne-am declarat români așa cum se declară azi minoritarii romi, merțani, de sânge albastru și așa mai departe. Noi suntem români tocmai pentru că o anumită parte dintre strămoșii poporului nostru erau locuitori ai Imperiului Roman și vorbitori ai unei latine populare. Nicolae Iorga vorbea foarte clar despre Romaniile Răsăritene din care am făcut parte. Nu îmi aduc aminte pe de altă parte ca noi Românii să ne fi declarat sau să fi pretins vreodată că suntem urmașii Imperiului Roman; faptul că suntem urmași și ai unor romani nu înseamnă că am pretins vreodată mai mult decât atât.
În al patrulea rând, strămoșii noștri nu au fost și nici nu au pretins a fi urmașii Imperiului Roman, însă au construit propria lor statalitate și domnie legitimă, cu binecuvântare de la Patriarhia Ortodoxă a Constantinopolului. Înțelegi, "prietene"? La noi statalitatea și domnia, stăpânirea a fost o chestiune reală și legitimă, organică din punct de vedere istoric, spre deosebire de făcăturile de servicii secrete prin care au ajuns unii să își ia tot felul de titluri fabulatorii și fără legătură cu realitatea, ba mai și insultând și sfidând nu doar societatea românească în ansamblu ci și orice normă elementară de coabitare.