View Single Post
Vechi 27.09.2013, 22:20:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Povestea a doua arata o situatie foarte delicata si des intalnita.
Si aici pe forum se tot dau sfaturi unor oameni aflati in diverse suferinte: "roaga-te si posteste si fa aia si aia si Dumnezeu te va ajuta si se va implini precis dorinta ta."
Acum ca acel staret a gresit e una, dar faptul ca oamenii si-au pus nadejdea excat in asa un sfat mi se face foarte rau.
Si cei care dau astfel de sfaturi si cei care le primesc trebuie sa stie un lucru:
Si daca nu faci pacate si daca te rogi nu stiu cat, este posbil ca Voia lui Dumnezeu sa fie alta si rugaciunea sa nu fie implinita.
Sunt cazuri in care pe care nu ni le putem explica si putem doar, spre linistirea noastra sa ne gandim ca asa a vrut Dumnezeu. Punct.
Sunt si situatii foarte greu de acceptat, cum este boala sau moartea unui copil.
Pentru copii din povestirea asta este o suferinta sa arate asa. Se poate opera si probabil ca vor putea trai normal. Doar ca vor fi poate putin complexati.
Bine ca nu au fost probleme mai grave.

Deci inca o data: nu mai dati asemenea sfaturi cu usurinta. Oamenii chiar cred si daca nu se implineste dorinta lor pot ajunge la disperare mare.
Dumnezeu nu implineste intotdeauna, indiferent daca suntem buni crestini, si ne rugam mult. Uneori nu vrea El si gata.
Eu am invatat asta si incerc sa vad si asa lucrurile.
Sigur, Dumnezeu ne ajuta totusi in multe. De rugat trebuie si de mers la biserica si crezut si nadajduit in El. Dar asta este, sunt deciziile Lui.