Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
asa este. Cum facem sa nu mai fie tabere si sa fie uniti? adica in comuniune.
|
Cred că putem fi în comuniune chiar și având opinii total diferite (cel de-al doilea și cel de-al treilea priveau din perspective diferite obiectul analizat, aflându-se, însă, în aceeași tabără, pe aceeași parte a baricadei).
În opinia mea, tot ceea ce suntem datori să facem este să iubim și să-nțelegem perspectiva celuilalt, să ne bucurăm și să ne uimim în fața modului în care el poate înțelege - într-un mod total diferit față de noi, dar complementar totodată - aceeași realitate.
Primul, cel care a văzut imediat un pericol, este, cred, reprezentantul unui mod de gândire negativist, al "prostiei ca încremenire în proiect" (G. Liiceanu), al închiderii în sine în fața frumosului și cunoașterii (simbolizate de carte).
Ceilalți au reușit, fiecare în stilul său, potrivit personalității sale, să identifice ceea ce era pozitiv și frumos în obiectul din fața lor.
Personal așa percep lucrurile și... îmi place să cred că mă asemăn mult cu cel de-al doilea personaj:
văd pretutindeni numai îngeri! :)
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca