View Single Post
Vechi 30.09.2013, 02:46:18
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Nu cred ca religia trebuie sa strice relatiile dintre oameni,daca acestea sunt foarte bune !!!

Numai niste minti inguste fundamentaliste pot face din religie motiv de galceava, lupta si neintelegere intre oameni !

Sa nu uitam ca, religia prost inteleasa de oamenii pacatosi,a dus in cursul istoriei la intolerante si razboaie sangeroase, in care oamenii si-au dat efectiv in cap la propriu in numele unei religii, prost intelese, ma repet !!!

Religia trebuie sa fie motiv de legatura intre oameni si nu de conflicte !

Dumnezeu a lasat formula triadica a crestinismului, cu cele trei ramuri ale sale :ortodoxia,catolicismul si protestantismul !
Cred ca este o atitudine gresita ca sa sutinem ca una din ele este mai buna decat alta, si e o atitudine inteleapta sa spunem ca sunt mai degraba complementare si sa le tratam in mod egal cu intelegere frateasca !!!
Acesta nu este un punct de vedere crestin-ortodox. Stiti si voi ce spun canoanele, mai ales cand vine vorba de casatorie.

Initiatorul topicului cred ca vrea un punct de vedere crestin-ortodox.
Oricum, nimeni nu ar trebui sa puna mai presus ideaa unui user anonim de pe forum, decat sfatul duhovnicului.
Pentru initiatorul topicului.

Nu este pacat sa umblii cu o persoana de alta religie. Problema se pune mai mult cand vine vorba de casatorie. Atunci cineva va trebui sa isi schimbe religia, si bine ar fi ca ea sa vina la ortodoxie. Ai grija ca pe drum sa nu te aproprii tu de cultul ei. Vorbeste si cu duhovnicul tau, veti ce iti spune.
Reply With Quote