| 

30.09.2013, 09:45:07

| 
	| 

| Senior Member |  | 
					Data înregistrării: 06.12.2012 Locație: Husi, judetul Vaslui Religia: Ortodox 
					      |  | 

| 

Citat: 

| 
					În prealabil postat de laurastifter  Există, în astfel de situații, inclusiv o a treia alternativă:aceea ca fiecare să-și păstreze credința sa, respectând-o pe a celuilalt.
 Iar dacă s-ar pune problema ca unul dintre ei să se convertească la credința celuilalt, cred că unicul motiv, unica rațiune suficientă a unei asemenea opțiuni ar fi convingerea că acea credință este mai adevărată, mai profndă, mai autentică decât cealaltă.
 Dacă m-aș îndrăgosti de un băiat neortodox, aș încerca să-i împărtășesc gândurile, trăirile mele întru ortodoxie, cu scopul de a-l CONVINGE să se convertească.
 În schimb, dacă aș ști că el vrea să devină ortodox nu din convingere personală, ci doar pentru a-mi aduce mie o bucurie (sacrificându-și astfel convingerile proprii), i-aș propune să continuăm relația, păstrându-și fiecare dintre noi credința ÎN CARE CREDE CU ADEVĂRAT; i-aș propune, adică, să rămână în credința lui.
 |    Aici total de acord!  Problema mai deoasebita ar fi intradevar atunci cand o persoana ortodoxa s-ar casatori cu o persoana de alta religie!  Insa si aici, daca persoanele respective chiar au sentimente puternice reciproce, o solutie se poate gasi.

|