View Single Post
Vechi 30.09.2013, 11:22:35
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Sa ma ierte Dumnezeu, dar eu nu inteleg.
Articolele astea sunt tare ciudate.
Acesta ultimul despre munca intelectuala este scris de o femeie/fata necunoscuta. Cine estea ea si ce cunostinte de credinta are?
Pentru ca nicaieri nu da macar o explicatie.

Ce intelegea ea si ce sa intelegem noi prin munca intelectuala acum?
Ce anume avem totusi voie sa facem duminica si in sarbatori si ce nu?
Iarasi lipseste un moderator preot sau teolog care sa ne lamureasca.
Incercati si voi si intrebati-va duhovnicul. Mai ales Antonia. Desi cred ca are un duhovnic calugar, foarte aspru. Si la manastire o fi altfel.

Si unde scrie in scripturi despre aceasta tema?
Eu am explicat cum scrie in pilda aceea din Sf. Evanghelie cu omul vindecat in ziua de sabbat. Si am spus si cum ar fi lucrurile in ziua de azi.

Am convenit ca dimineata trebuie sa mergi la slujba sau macar sa-ti faci rugaciunile.

Munca intelectuala inseamna multe, nu numai o profesie (lucru la birou sau PC).
Munca intelectuala inseamna si: citit, studiat ceva pentru placerea ta, cantat la un instrument, pictat. Implica minte si suflet si indemanare.

Daca este sa o luam adliteram nu avem voie nici sa citim din cartea de rugaciuni si nici preotul n-ar trebui sa munceasca duminica sau in sarbatori.

Si copiii si studentii au voie sa invete pentru examene/lucrari duminica?
Avand in vedere cata treaba si alergatura este in timpul saptamanii, duminica este ziua linistita in care poti sta si studia.

Si eu stiu ca in scriptura zice ca Dumnezeu in a saptea zi s-a odihnit.
Pai daca ne gandim bine a merge la biserica la slujba nu inseamna odihna.

Asa nu mai incalzim nici mancarea, nu mai spalam vasele. Fac bine iudeii.

Despre parintii din Athos eu nu stiu, ca sunt femeie. Dar daca macar ei ar explica niste lucruri, nu doar sa trimeata povestioare, ca sa intelegem si noi ceva.

Cu pescuitul este o diferenta dupa cum am mai spus: una este sa fii pescar profesionist si sa muncesti duminica la navoade si alta sa mearga nenea Ghita la balta cu familia si sa prinda un peste ca sa-l manance impreuna.