Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Analizand toate datele inclin sa am ceea ce in limbaj juridic s-ar incadra la ,,reasonable doubt"cu privire la posibila vinovatie a acestui slujitor al lui Dumnezeu.O alta poveste,cu alte implicatii,pare a sta in spatele realitatii vazute si ,paradoxal poate pt multi,tocmai aceea realitate nevazuta ar da sens realitatii vazute plina de neclaritati si contradictii.
|
Pelerinule, in primul rand trebuia sa vii cu sursa mai ales cand dai un citat atat de mare.
Doi, daca povestea citatata de tine a venit dupa incident, cred ca e cu atat mai putin credibila sau chiar citabila.
Intr-adevar, indiferent de ce se spune pro si contra, va exista mereu o "indoiala rezonabila" atat timp cat o instanta bisericeasca nu se pronunta.
Poate chiar si atunci va ramane ceva, pentru unii, indiferent de care parte.
In orice caz, daca ceea ce spun ziaristii ca a admis parintele (a primit o suma mare de bani, le-a oferit certitudinea rezolvarii) e adevarat, atunci exista o si mai mare indoiala rezonabila ca a procedat corect.
Pentru 10 lei nu facea nimeni scandal monstru sau daca facea in orice caz nu avea credibilitate iar in al doilea rand nu oferi certitudini atunci cand de fapt mai sunt si niste "daca" pe acolo.
Cred ca ispita a fost suma mare de bani care nu trebuia acceptata de la bun inceput sau in orice caz nu in astfel de termeni.
Ce era rau daca spunea "tine omule banii si vin-o cu ei dupa ce se naste copilul daca totul este in regula"?