Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Acum Biserica Ortodoxa este formata din pareri si opinii? Asta e credinta ortodoxa? Pai asa, de ce ar mai trece oamenii la ortodoxie? Sa stea unde sunt, ca oricum se mantuiesc si e bine foarte. Asa cum zic ierhii ortodocsi ecumenisti din Apus celor care vor sa vina la ortodoxie. Parintele Calciu Dumitreasa a spus si dansul ca miscarea ecumenista este cel mai mare pericol pentru BO si ca este mana in mana cu masoneria. Si dansul a stat in SUA. Sau si el vorbeste prostii? Nu ai sa ma convingi ca miscarea ecumenista (ecumenica este cu totul altceva) este buna. Miscarea ecumenista nu a fost inventata de BO, stiti f.bine.
BO face din ce in ce mai multe compromisuri, iar celelalte culte nici nu se obosesc sa vina la Ortodoxie. Care e scopul pana la urma? Sa spunem ca, canoanele sunt invechite? Asta este facultatea de teologie din prezent? Asta invata? Cum sa fi ecumenist?
|
Considerați că noi, creștinii ortodocși, avem, sau nu misiunea de a mărturisi în lume valorile credinței și spiritualității Bisericii noastre?
Dacă da, atunci cum credeți că le-am putea răspândi, mărturisi mai ușor:
a. închizându-ne în noi înșine, sau
b. prin dialogul cu cei care nu le cunosc (dacă le-ar ști și înțelege, poate că, cel puțin unii dintre ei, și le-ar asuma)?
Această mișcare a apărut în Occident, în cadrul protestantismului și ei ne-au invitat să participăm; iată un prilej minunat, pentru noi, de misiune ortodoxă printre confrații de alte confesiuni.
Ei înșiși, așadar, și-au manifestat dorința de a ne cunoaște și înțelege credința, teologia, spiritualitatea.
Minunat, nu-i așa? :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca