Citat:
În prealabil postat de iliegh
Atunci ar trebui sa stai macar o zi pe langa catelul meu.
Instinctul il face pe caine sa ascunda mancarea ? Al meu o duce dupa perdea in sufragerie.
Daca raspunsul tau e da, atunci si omul tot din instinct face tot ce face.
Dar problema este mai adanca de atat.
Omul difera de animale prin numarul mult mai mare de neuroni si sinapse. Asta il face ca procesele neuronale sa fie mult mai complexe, si sa dea senzatia de gandire, vointa, inteligenta.
Poti vorbi despre calitatile mentionate de tine (liber arbitru, vointa) in egala masura la om si animale, in sensul ca ambii le poseda, dar la om sunt mult mai complexe.
La fel si despre instinct: si oamenii au instincte
|
Instinctul de supravietuire il face pe caine sa ascunda mancarea.
Depinde ce conceptie de viata aveti, daca considerati ca omul este animal rational mi se pare logic ca pentru d-voastra omul este tot animal si are acelasi instinct ca si cainele. Daca puneti pe picior de egalitate cainele cu omul, n-am cuvinte.
Daca credeti ca omul este fiinta superioara, creata de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui, superioara animalelor, nu veti putea crede ca omul face tot ce face din instinct. La om nu exista senzatie de gandire ci exista gandire, vointa si inteligenta. Exista liber arbitru DOAR la om, nu si la animale care actioneaza doar din instinct.