View Single Post
Vechi 01.10.2013, 23:39:30
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Se stie foarte bine, ca in urma pacatului originar, cand femeia l-a inselat pe Dumnezeu cu diavolul vina ei a fost incomensurabila !
Desigur, ca mai apoi, prin Sfanta Fecioara Maria, Preabunul Atoatestapinitor s-a indurat si a ridicat cea mai mare parte din pacat !
Insa a lasat o mica parte, asa ca pentru o continua ispasire si aducere-aminte,ca femeia sa fie supusa si sa urmeze barbatului sau !!!

Ca sa ma intelegeti mai bine voi face o analogie a legaturii dintre femeie si barbat,pe care eu o vad asemenea calatoriei pe mare cu un vas,un velier imens cu panze albe,foarte fumos,dealtfel.
Se stie foarte bine, ca viata si siguranta intregului echipaj depind intr-o masura decisiva ,atat de iscusinta capitanului cat si de disciplina si supunerea care domnesc pe acel vas, adica in sanul echipajului !
De aceea e foarte important ,ca toti membrii acelui echipaj sa aiba o legatura puternica si aceleasi pareri,pentru a se evita razvratirea si insubordonarea,lucuri grave care strica forta echipajului chiar cand are nevoie de ea mai mult,adica in furtuna si vrme rea !

Pe mare,exista desigur o multime de alte vase,care calatoresc, fiecare avand insa pavilionul lui,si echipajul lui cu convingerile si atmosfera specifice acelui vas !
Vasele intre ele, desi, diferite,cand se intalnesc intamplator pe mare pot trage slave de tun in semn de salut si nu de atac sau distrugere a celuilalt vas, numai pentru ca poarta alt pavilion ! Dimpotriva, respectul cel mai adanc poate domni intre vase diferite pe aceeasi mare !

In mod analog, parerea mea este ,ca intr-o familie, trebuie sa domneasca acelasi climat spiritual,pentru a conferi unitate, si nu dezbinare, pentru ca menirea familei este unitatea !!!

Dvs. spuneti : "Faptul de a-ți părăsi credința nu este doar "un mic sacrificiu", credința fiind tot ceea ce o persoană religioasă are mai sfânt și scump în viață.

Insa aceasta atitudine se poate interpreta si ca egoism pur,adica mie sa-mi fie bone, si eu sa fiu mantuit ca celalalt nu prea conteaza !
Dar ce iubire mai poate fi aceasta,in care sa nu existe si o atitudine de sacrificiu !
Eu cred, ca insusi Dumnezeu, este primul care sa inteleaga acest sacvrificiu facut in numele iubirii de aproape,si sa nu-l condamne ! Pentru ca Dumnezeu vrea sa-i uneasca pe oameni nu sa-i desparta !
Asta,cred ,ca nu inteleg unii crerstini care pun un accent deplasat pe ritual si dogme, in defavoarea faptei concrete si a sacrificiului pentru aproapele !!!
Maretul Arhitect al Universului,cred ca uneori isi permite sa fie mai non-conformist, decat am banui noi ,oamenii pacatosi,si sa sfideze canoanele, regulile si obisnuintele,pe care tot oamenii le-au facut. pe unele !
Insasi mesajul lui Cristos e unul al sfidarii vechilor reguli ,al scandalizarii "oamenilor de bine ",a datului peste bot moralei filistine !
Cristos e un personaj divino-uman puternic si scandalizant, un non-conformist revolutionar !
Coincidentia opositorum, si concordia discors, Cristos apare atat in ipostaza intoarcerii obrazului, cat si in cea a punerii mainii pe bici,pentru a-i croi cu violenta pe bisnitarii din Templu !
Tot El, sta cu curvele si hotii la masa, band si cinstindu-se cu ei,in timp ce isi bate joc de intelectuali spunandu-le sa se nasca a doua oara !
Ce poate fi mai frumos, mai tainic si mai complex, decat acest Dumnezeu care ne scandalizeaza ???
E drept că femeia a fost frumos comparată, de către poeți, cu o corabie (criteriul fiind mândra ei anatomie),
însă de aici până la a considera, precum zici, că "femeia L-a înșelat pe Dumnezeu cu diavolul", e ... un ocean de abisuri.
Cum de îi supraviețuiești? Nu te dor brațele de la înot?
Reply With Quote