Citat:
În prealabil postat de guardian knight
Se stie foarte bine, ca in urma pacatului originar, cand femeia l-a inselat pe Dumnezeu cu diavolul vina ei a fost incomensurabila !
|
In aceeasi masura a gresit si barbatul.
Citat:
Insa a lasat o mica parte, asa ca pentru o continua ispasire si aducere-aminte,ca femeia sa fie supusa si sa urmeze barbatului sau !!!
|
Aiurea.
Daca barbatul e cretin spiritual si femeia cu ceva mai multa minte din pct asta de vedere, ar trebui sa se intample exact invers.
Citat:
Se stie foarte bine, ca viata si siguranta intregului echipaj depind intr-o masura decisiva ,atat de iscusinta capitanului cat si de disciplina si supunerea care domnesc pe acel vas, adica in sanul echipajului !
De aceea e foarte important ,ca toti membrii acelui echipaj sa aiba o legatura puternica si aceleasi pareri,pentru a se evita razvratirea si insubordonarea,lucuri grave care strica forta echipajului chiar cand are nevoie de ea mai mult,adica in furtuna si vrme rea !
|
Nu si cand capitanul nu este cu adevarat capitan, adica e corijent la navigatie duhovniceasca si veninos fata de cei silitori in privinta asta.
Citat:
In mod analog, parerea mea este ,ca intr-o familie, trebuie sa domneasca acelasi climat spiritual,pentru a conferi unitate, si nu dezbinare, pentru ca menirea familei este unitatea !!!
|
Unitatea in jurul unui sistem de valori autentic, nu a unui barbat habauc.
Citat:
Insa aceasta atitudine se poate interpreta si ca egoism pur,adica mie sa-mi fie bone, si eu sa fiu mantuit ca celalalt nu prea conteaza !
|
Pai hai sa fim pragmatici, daca celalat vrea sa intre in iad cu mine de gat ce e mai bine, sa salvez o persoana (eu sa zicem) sau sa piara doua?
Citat:
Dar ce iubire mai poate fi aceasta,in care sa nu existe si o atitudine de sacrificiu !
|
Sa nu confundam sinuciderea, mai ales cea spirituala cu sacrificiul spiritual.
Citat:
Eu cred, ca insusi Dumnezeu, este primul care sa inteleaga acest sacvrificiu facut in numele iubirii de aproape,si sa nu-l condamne ! Pentru ca Dumnezeu vrea sa-i uneasca pe oameni nu sa-i desparta !
|
Dumnezeu vrea ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina, dar daca unul vrea sa piara nu inseamna ca trebuie sa-l ia si pe celalat care are ceva mai muta minte, in Iad cu el.
Citat:
Asta,cred ,ca nu inteleg unii crerstini care pun un accent deplasat pe ritual si dogme, in defavoarea faptei concrete si a sacrificiului pentru aproapele !!!
|
Binenteles ca acei "unii crestini" sunt cei care nu vor sa-ti impartaseasca parerile tale aiuristice, superficiale cu pretentii de gandire spirituala.
Citat:
Maretul Arhitect al Universului,
|
Hopa. Uite unde se ascundea omuletul cu
echerul si compasul.
Citat:
cred ca uneori isi permite sa fie mai non-conformist, decat am banui noi ,oamenii pacatosi,si sa sfideze canoanele, regulile si obisnuintele,pe care tot oamenii le-au facut. pe unele !
|
Sau poate nu oamenii le-au facut, dar daca pe tine atat te duce mintea..
Citat:
Insasi mesajul lui Cristos e unul al sfidarii vechilor reguli ,al scandalizarii "oamenilor de bine ",a datului peste bot moralei filistine !
Cristos e un personaj divino-uman puternic si scandalizant, un non-conformist revolutionar !
|
Mai ai oleaca si-l faci mason si pe El.
Citat:
Coincidentia opositorum, si concordia discors, Cristos apare atat in ipostaza intoarcerii obrazului, cat si in cea a punerii mainii pe bici,pentru a-i croi cu violenta pe bisnitarii din Templu !
Tot El, sta cu curvele si hotii la masa, band si cinstindu-se cu ei,in timp ce isi bate joc de intelectuali spunandu-le sa se nasca a doua oara !
Ce poate fi mai frumos, mai tainic si mai complex, decat acest Dumnezeu care ne scandalizeaza ???
|
Si betivul scandalizeaza, si prostul care se crede intelept, dar asta nu inseamna ca orice scandal si mai ales rasturnarea unor valori autentice pentru inocularea altora sub pretextul revolutiei ca virtute absoluta, are un iz divin.