View Single Post
Vechi 19.12.2007, 08:42:36
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Am un prieten care mai scrie asa ...povesti, poezii (simple) din cand in cand. M-am gandit sa lepun aici. Poate o sa-i ajute vreodata pe copii vostri, dar de ce nu si pe noi.:)

Radacina Sfanta

-Ce inseamna a iubi ? Tu stii fratele meu ?
-A iubi ?
-Da, a iubi pana la lacrimi, a te prabusi de iubire. Am cautat mereu aceasta iubire in fiecare om. Am dorit de copil ca toti sa fim frati, sa ne iubim neconditionat.
Cand credeam ca am gasit aceasta iubire, ceva se intampla - nu era iubirea.
Unde era ea ? Ce se intamplase ? Nu era aceea iubire pe care o cautam eu.
In drumul meu, cautam si iar cautam, speram. Sperante, iluzii si apoi ma intrebam din nou. E posibil sa gasesc ceea ce caut ? Tot eu imi raspundeam: Da e posibil si imi reluam cautarea.
Au trecut ani si zeci de ani, m-am ratacit si abatut de la drumul pincipal caci pe acest drum, nu gaseam iubirea. Am zis sa incerc sa merg si pe alte drumuri, poate voi gasi ceea ce caut acolo unde ma astept mai putin. Vai! a fost mai rau.
Atunci, la un moment dat, m-am intors indarat si am zis nu, de aici trebuie sa plec. Drumul este acesta pe care mergeam la inceput, doar ca nu reusisem sa privesc adanc, priveam la suprafata. Momentul s-a izbit de mine, ma zdruncina si parca mi-a tras o palma. Am aflat. Iubire neconditionata ? Cine ti-o poate oferi ? Cine te iubeste si pe cine poti iubi asa cum simti ?
O clipa, mi-am amintit:
Deschid ochii, ganguresc
Vad alti doi ochi, zambesc
Asa parca-mi amintesc,
De ochii mamei mele
Mi-a dat viata si iubire
Mereu a fost langa mine
Imi amintesc
De ochii mamei mele
Imi amintesc de stele.....
Am stiut - DUMNEZEU. Nici o dragoste nu poate fi mai mare decat dragostea lui Dumnezeu pentru oameni. Apoi in noi a ramas ceva parca sadit. De unde aceasta foame ? Mi-am amintit cat de frumos a sadit in noi aceasta dragoste. Din dragoste a lasat cu dragoste acel ceva in noi, oamenii. Radacina este in noi si ea nu poate fi smulsa caci e o radacina sfanta.
Da fratilor, radacina sfanta a lui Dumnezeu pe care noi trebuie sa o grijim, udand-o zilnic. De ce zilnic ? Sa nu se usuce, sa fie mereu plina de viata.
Radacina grijita bine o sa dea si un rod frumos. Copacul o sa creasca si in bataia vantului va simti mangaiere, iar glasul iubirii il va auzi si il va percepe in fiecare din frunzele lui. Iata caci toate simturile omului vor fi folosite cum trebuie si din cei doi ochi vor curge lacrimi de iubire. Nu toti copacii sunt stejari. Nu, caci nu se poate. Toti copacii insa, au o radacina - radacina sfanta a lui Dumnezeu.
Doamne ajuta !
Reply With Quote