View Single Post
Vechi 03.10.2013, 23:09:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Multe dintre vindecările minunate ale Sfântului Ioan de Kronștandt (1829 - 1903), ale acestui sfânt contemporan, atât de iubit de popor - din nordul Rusiei - s-au făcut cu Sfânta Împărtășanie. Puterea lui vindecătoare se manifesta în special în timpul împărtășirii cu nemuritoarele Taine. Cu profunda credință pe care o mărturiseau, bolnavii se împărtășeau cu adevărat „întru vindecarea sufletului și a trupului".
Preotul Vasile Susțin povestește cum, atunci când era încă tânăr, tatăl lui s-a îmbolnăvit grav de cancer la laringe. Profesorul Simanofschi a afirmat că bolnavul mai avea de trăit doar zece zile. Însuși sfântul povestește și următoarele întâmplări asemănătoare:
Un bolnav suferea de un grav ulcer al stomacului. A suferit timp de nouă zile, fără cea mai mică alinare din partea doctorilor. M-am rugat fierbinte pentru el, zicând: „Doamne, este viața noastră! Cât de ușor pot eu să mă gândesc la vindecare, tot așa de ușor Tu poți să o dăruiești. Vindecă, deci, pe robul tău, Vasile, de groaznica lui boală. Apoi l-am împărtășit, dar și acela a primit Sfânta împărtășanie cu credință. În după-amiaza aceleiași zile s-a făcut bine și seara s-a ridicat din pat. Împăratul a toate l-a miluit și îi dăruise sănătate... Sunt uimit de puterea dătătoare de viață a nemuritoarelor Taine!
Să chemați acasă pe preot cu Trupul și Sângele lui Hristos. Să credeți așa cum a crezut Iair, că vi se vor împlini dorințele voastre. În slujirea mea preoțească, am multe exemple de bolnavi care repede s-au făcut bine prin credința profundă, pocăință și Sfânta Euharistie.