Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Aline, Aline, ce bine că nu au procedat și Sfinții Părinți ca tine, ci plini de Duhul Sfînt, au avut discernămînt și au răspuns oricui.
|
Tu fiind, in schimb, un exemplu de Sfant Parinte, plin de Duhul Sfant, cu discernamant si sfatos din cale afara.
Citat:
Nu trebuie să fi duhovnic, ca să ajuți. Iar Scriptura susține asta în zeci de versete.
|
Nu trebuie sa fii nici macar spiritual sau inteligent, ca sa devii penibil.
Cred ca se gaseste si asta in Scriptura, doar in termeni nitel diferiti.
Citat:
Cine ești tu să spui ce o să meargă și ce nu?
|
Am deja dupa doua pagini de discutii exemple foarte bune in acest sens.
Mai exact oameni sfatosi din cale afara, care s-au repezit sa-si "ajute" aproapele de la distanta, fara sa incerce sa-l cunoasca macar ca sa nu mai vorbim de unul si mai destept care se crede foarte bun inlocuitor de duhovnic.
Ai mai comis-o si pe alte topice cu ortodoxismul, dar nu credeam ca ai sa ajungi asa de departe si asa repede si mai ales nu pot sa nu ma minuez ca ortodoxismul practic poate produce si asa ceva.
Citat:
Roagă-te înainte să scrii orice mesaj, oricui, oriunde, în orice format.
|
Pai cred ca tu esti cel mai bun exemplu de profunda judecata si mai ales smerenie, comparandu-te cu Sfintii Parinti.
Citat:
Smerește-te și nu mai sminti pe cei mai mici decît tine, că mai bine ți-ar fi să-ți legi o piatră de gît, decît să smintești pe cei mai mici.
|
Ia sa vedem, cine are cele mai mari sanse de a sminti pe cineva, cel care NU da nici un sfat sau cel care se repede sa scrie ca neghiobul vrute si nevrute cuiva care nici macar macar nu s-a obosit sa-o cunoasca in prealabil ca sa-si dea seama de unde vin de fapt sentimentele/dorintele/framantarile descrise.
Ca sa nu mai vorbim ca nu s-a intrebat/mirat nimeni de ce o persoana cu aseamenea "inalte" trairi nu are duhovnic sau daca o fi avand (ceea ce ma indoiesc) de ce nu e in stare sa o ajute sa-si gaseasca linistea de apeleaza la 'suplimente duhovnicest' de pe forumuri internautice.
Eu am incercat sa sugerez ceva in sensul asta, dar te pui cu sfatosii nostri induhovniciti, in cazul cel mai fericit te ignora, in cel mai nefericit te scuipa ca deh, n-ai "dragoste" ..