Daca nu o gasesc pe nicaieri si faci tu rost de ea si ai incredere sa mi-o imprumuti...ne-am putea intalni pe undeva, cred. Eu nu mai stiu pe unde sunt biblioteci, cand eram in liceu era una prin piata Amzei, Sadoveanu parca. Pe urma nu mai stiu ca aveam biblioteca noastra la facultate.
Intr-adevar, pr. Tonea a salvat doua familii si doua suflete, si la fel nadajduiesc ca am fii facut oricare dintre noi. Ma intreb insa, cateodata, daca Dumnezeu nu poate proceda si cu cei care isi necinstesc familia (si mai ales cei care nu vor sa-I dea copii, refuza darurile Lui) cum a procedat cu lucratorii cei rai din vie (adica sa o dea altcuiva). Adica, mai explicit, in romanul meu, daca domnul A isi pierde viata din vina lui sau nu, (sufletul speram totusi ca nu, ca se roaga toata lumea pt el), de ce nu i-ar fii ingaduit preotului care si el si-a pierdut sotia sa o ia pe doamna A si pe fiul ei?
O sa incerc sa merg si la alta biserica, e vorba sa ne mutam peste iarna, sa vedem. Insa mereu aud oameni ca se duc in diverse locuri, chiar indepartate, si nu neaparat renumite, pt ca acolo au duhovnic, spre exemplu, si ma gandesc daca nu cumva ar putea fii si asta o forma de mucenicie, de nevointa, sa te duci intr-un loc anume cand te poti duce undeva mai aproape de casa.
Tot ce-mi doresc insa cu tot dinadinsul (chiar "obsesiv") e ca acolo unde ne vom muta sa se poata ajunge totusi la o biserica daca voi avea copil, eventual pe jos, cu caruciorul, sa nu fie nevoie de masina sau autobuz, ca e mai dificil, pt ca eu sa zicem ma pot lipsi, pot citi predicile pe internet, dar copilul as vrea sa-l cresc crestineste, daca se poate , sa-l impartasesc cat de des (desigur, cand e vremea acceptabila, nu e bolnav, etc). Iar astia prin complexele rezidentiale (unele din ele facute pe mijlocul campului) au grija sa faca gradinita, sala de fitness, spa, centru comercial, dar la biserica chiar nu se gandeste nimeni... Mi-aduc aminte de filmele cu caravanele din vest (America), cum le citea duminica tatal din Biblie, apoi rupea o paine si-i "impartasea"... asa vrem sa ajungem si noi, liber- cugetatori? (si-asa suntem multi, prea multi chiar care nu mai cred in "sfintele taine")
Last edited by fallen; 06.10.2013 at 16:59:42.
|