View Single Post
Vechi 07.10.2013, 09:44:46
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Absurditate mai mare ca aceea de a fi botezat in 2 confesiuni diferite n-am mai auzit in viata mea.

Ori mintiti cu buna stiinta si sunteti un troll care vreti sa provocati, ori nu ati spus preotului ca sunteti botezata si in alta biserica, deci l-ati inselat cu buna stiinta.

V-ati gandit probabil ca daca va botezati in mai multe locuri aveti mai multe sanse sa va mantuiti, ca daca n-o fi buna religia ortodoxa, o fi buna si cea reformata sau invers, ca aveti mai multe sanse la Dumnezeu, la mantuire, oricum sunt socata total , nu credeam sa existe asa ceva. Daca nu ati mintit preotii sau nu mintiti aici, atunci preotii sunt de condamnat pentru ce au facut, desi ma indoiesc ca au facut ei asa ceva.

Vad ca va face placere sa condamnati in special pe ortodocsi pentru pacatele lor dar sariti in sus daca sunteti blamata d-voastra, probabil ca d-voastra sunteti de neatins.

Oricum trebuie sa va asteptati sa vi se spuna adevarul in fata si sa nu fiti menajata mai ales daca ati intrat pe acest forum.

Daca nu va pasa de dogme, confesiuni, biserica , eu ce sa mai zic. Nu am cuvinte.

Biserica ortodoxa e Hristos, doamna, Hristos e capul Bisericii, daca jigniti biserica il jigniti pe Hristos, daca jigniti ortodoxia, jigniti calea cea dreapta, calea adevarata, singura biserica adevarata este cea ortodoxa. Daca luati seama la pacatele aproapelui ortodox atunci nu il iubiti, nu poate fi nici iubire de Hristos, nici de aproapele aici.
1. Nu e vorba de mine, e vorba de sotul meu, care inainte de nunta, a fost botezat SI ortodox. Si preotul STIE ca el este reformat. Chiar preotul i-a zis ca ii sunt valabile ambele borezuri. Nu inventez asta, am fost acolo. Si cunosc persoane borezate tot asa, la doua confesiuni. Ca preotul/preotii stia/stiau ca mai au un botez la alta confesiune, nu stiu.

Si nu, nu-s un troll.

Oameni buni, nu condamn ortodocsii pentru pacatele lor (sunt si eu ortodoxa, chiar daca doar prin botez) Si nu condamn. Pur si simplu dau exemple din cevad zi de zi.
N-am zis nicaieri, si nici n-o sa zic, ca n-am pacate. Am, si inca foarte multe si stiu ca la randul meu sunt si eu condamnata pentru ele.
Eu spun pur si simplu ca pot fi un om mai bun decat UNII dintre cei care se cred ortodocsi din toate punctele de vedere(a.k.a. ortodocsi practicanti).

Biserica in general e Hristos. N-o sa stim niciodata cu certitudine daca Biserica Ortodoxa e cea adevarata, sau alta. Oricine orice ar zice, n-o sa stim. Asta tot Bunul Dumnezeu o stie. Ca zicem noi ca Biserica x e cea adevarata pentru ca au fost scrise x si y lucruri de catre a si b, da, putem specula, dar n-o sa stim niciodata. Tot ce a fost scris, a fost scris de om, iar omul are tendinta sa greseasca. Doar Dumnezeu e cel care nu greseste si nu are pacat. Atat. In rest, omul greseste/infloreste/pacatuieste. Chiar daca Cartile Sfinte au fost scrise de OAMENI sub indrumarea Duhului Sfant, aia nu ineamna ca oamenii respectivi nu au gresit/interprtat gresit. E o chestiune de logica, de ceea ce ne face OAMENI.
Nu cred ca exista/a existat vreodata OM pe Pamant care sa nu fie supus greselii.

Omeni buni, Biserica Crestina (scuzati cacofonia), la inceputuri, era unica. De unde stim noi cu certitudine ca nu Biserica Ortodoxa s-a indepartat de o alta Biserica? Pentru ca asa a scris cineva, candva, pentru ca stim de sinoadele ecumenice? De unde avem certitudine ca e intr-adevar asa? Nu-i asa ca nu o avem?
Poate gresesc, nu zic nu, sunt si eu OM pana la urma, supus greselii, ca ORICE ALT OM.

Si de ce sa iti urasti aproapele din cauza confesiunii? De ce credeti ca nu este iubire intre doi oameni de confesiuni diferite? De ce trebuie neaparat ca celalalt sa vin la ortodoxie? Botezul ne-a fost dat de mici, la confesiunea care o aveau parintii. De ce sa schimbi asta, doar pentru ca celalalt e de alta confesiune? Credeti ca nu se poate trai asa? Unii pot de zeci de ani, eu pot de 7 ani si nu ma deranjeaza cu nimic, nu sunt obligata la nimic, credinta in Dumnezeu nu mi-o ia nimeni, pentru ca nu poate nimeni.

Asta e ca chestiunea cu tiganii/africanii/*introduceti alta minoritate aici* Uram tiganii pentru ca, in opinia multora, sunt toti la fel, uram negrii pentru ca sunt nu stiu cum. De fapt, nu ne place sa acceptam ca suntem totusi diferiti. Asta nu ne place noua. Faptul ca celalalt nu e ca noi (roman/alb, ortodox/catolic/reformat/anglican/*introduceti confesiune*).

Daca nu exista constrangere sa renunti la ceea ce crezi, daca cel e langa tine (care e totusi diferit din unele puncte de vedere) te lasa sa mergi la Biserica ta, si sa faci activitatile specifice credintei tale, nu vad problema convietuirii impreuna.
Intelegere si toleranta avem nevoie.

Si nu-s aici ca sa provoc. Daca va simtiti provocati pentru ca am opinii diferite care mi le expus, sau pentru ca sunt diferita, aici nu e vina mea.
Recunosc, cand mi-am facut prima data cont aici, am facut-o special ca sa provoc certuri, dar am trecut demult de perioada aceea in care sincer, nu stiu ce-a fost in capul meu. Eram adolescenta, si nu stiam multe despre intelegere si toleranta si iubire de oameni. Intre timp m-am maturizat, am vazutmulte, am trait multe, si inevitbil m-am maturizat si mi-am schimbat opiniile legate de multe chestiuni de viata.

Imi cer scuze din nou daca va simtiti ofensati/jigniti din cauza postarilor mele, dar va zic sincer, nu asta e intentia mea.
Reply With Quote