Citat:
În prealabil postat de anita
Doamna Corina ,imi permit sa il citez pe Dan Puric ,a vorbit aseara la TV Trinitas
Toleranta e un cuvant demonic ,inventat de Occidentul aflat in apostazie.
Sa avem intoleranta pentru toate actiunile ecumeniste de distrugere a ortodoxiei ,pentru ideea ca toate religiile sunt bune , pentru homosexualitate , pedofilie ,etc.
Si intelegere fata de pacatos nu fata de pacate ,Doamne fereste.
Ati spus :
"N-o sa stim niciodata cu certitudine daca Biserica Ortodoxa e cea adevarata, sau alta. Oricine orice ar zice, n-o sa stim. Asta tot Bunul Dumnezeu o stie. Ca zicem noi ca Biserica x e cea adevarata pentru ca au fost scrise x si y lucruri de catre a si b, da, putem specula, dar n-o sa stim niciodata. Tot ce a fost scris, a fost scris de om, iar omul are tendinta sa greseasca. Doar Dumnezeu e cel care nu greseste si nu are pacat. Atat. In rest, omul greseste/infloreste/pacatuieste. Chiar daca Cartile Sfinte au fost scrise de OAMENI sub indrumarea Duhului Sfant, aia nu ineamna ca oamenii respectivi nu au gresit/interprtat gresit. E o chestiune de logica, de ceea ce ne face OAMENI. "
Daca nu stiti care e pozitia bisericii ortodoxe fata catolicism care s-a separat de ortodoxie cititi scrierile sfintilor parinti.
Mai documentati-va putin ,mi se pare ca sunteti intr-o totala confuzie
Oamenii aceia care au scris nu sunt niste oameni oarecare ,ei s-au rugat mult ,au trait in asceza ,au cunoscut cercetarea sf.Duh ,au scris fiind insuflati de sf.Duh. Nu de la ei au scris ,la fel ca si cei 4 sfinti Evanghelisti.
Dumneavoastra va exprimati parerea proprie.
De unde stiti ca sunteti in adevar ?
|
"cititi scrierile sfintilor parinti." deci, OAMENI.
Nu stiu nici eu ca sunt in adevar, asa cum nici voi nu stiti. Aici e buba. Ca ne certam pe ceva ce nu avem niciunul dintre noi certitudinea ca e asa cum zicem.
Tolerenta intre confesiuni/religii, de ce n-ar fi?
Atat timp cat cel de alta confesiune nu te obliga sa faci nimic din ce crezi ca nu trebuie....atata timp cat iti poti pastra fara nici o problema propriile convingeri si poti face la fel e bine lucrurile strict ortodoxe, fara sa it ceara sa faci ce se face si la ei.
Nu-s de acord nici cu pedofilia, nici cu zoofilia, nici cu necrofilia etc., pentru ca, in primul rand, cei abuzati (copii, animale, cadavre etc.) nu au cum sa se opuna. Deci nu e ceva consimtit de ambii.
Asa ca in cazutile astea nu e vorba de toleranta deloc din simplul motiv ca nu e cu acordul partilor.