View Single Post
Vechi 19.12.2007, 18:02:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Pai metanii nu avem voie sa facem fara stirea preotului duhovnic,din cate stiu. Munca fizica- doar daca avem unde sa facem (ca doar nu scuturam la nesfarsit covoare asa, fara rost); daca avem un serviciu care sa implice munca fizica- de acord, suntem deja obositi si nu ne mai gandim la sport, mai bine citim o carte.
Ma refeream la putina miscare pe care o putem face acasa, cu putina pricepere, ca eu personal nu am timp sa merg la sala. Sau jogging, dar nu am incercat, sa nu fiu muscata de caini.
In ziua de azi cand apar femei goale in ziare vandute in serie si fara interdictii chiar copiilor, cand la televizor apar tot felul de personaje care impresioneaza prin formele lor, ma indoiesc sa se mai mire cineva de mine daca merg la mare vara si stau la soare sau inot, in costum de baie clasic, mai ales ca merg impreuna cu sotul.
Am facut educatie fizica la scoala, am jucat volei la liceu, am facut aerobic in facultate, am facut gimnastica medicala, ca am ceva probleme cu coloana vertebrala, dar nu am simtit ca fac ceva impotriva lui Dumnezeu!
Ma gandesc ca fiecare ofera mai mult sau mai putin din viata lui(fapte, ganduri), dupa cum simte in constiinta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, nu facem pacate, dar unii se duc la manastire, altii nu se duc; unii postesc tot postul, altii mai putin, dar tot e bine daca ajung la spovedanie- si nu trebuie sa judecam pe cel care mananca, pentru ca poate si acela multumeste lui Dumnezeu pentru hrana pe care i-a dat-o.
Draga Lidia, ai perfecta dreptate. O minte sanatoasa , intr un trup sanatos. Decat pacate si fara de legi, o viata bazata pe dragoste in Dumnezeu, pe dragostea apropelui, organizata in general pe principii sanatoase, este o viata de toata lauda si placuta Celui care ne-a creat. Se mai fac exagerari de catre unii in credinta lor, dar nu trebuie condamnati , pentru ca acolo unde exista multa dragoste, exista si patima. Biserica ortodoxa nu a condamnat sau a luat atitudine impotriva sportului sau celor adiacente acestuia, pentru ca ar fi nefiresc, atata timp cat activitatile sportive, indeparteaza mintea si trupul de la alte apucaturi nu tocmai sanatoase. Ortodoxia reprezinta , pe langa multe altele, echilibru si normalitate.
Reply With Quote