permite biserica otravirea si alte acte de cruzime fata de animale?
Frati crestini, sunt destul de frecvent solicitata pt sfaturi si solutii pentru a scapa de animale nedorite (caini, pisici, cartite, dihori, etc). La vanzare nu am (si nu am voie) decat insecticide si raticide. Ei si atunci clientii au impresia ca eu as fi obligata si sa-i ajut cu sfaturi si solutii care mai de are mai ...dragute: era un insecticid bun pe vremuri, regent, daca ar da la niste pisic, oare?...dar daca le pune la sobolani soda caustica, ce ziceti, din experienta dvs? Fratilor, nu am astfel de experiente ucigase si nu vreau sa imi dezvoltastfel fantezii distructive! Credeti ca sunt obligata, crestineste, am datoria sa va ajut in astfel de probleme? Ei bine, imi pare rau, inseamna ca nu sunt asa bun crestin...Afara de-asta nu stiu daca legea sanitar veterinara imi permite sa va furnizez asemenea informatii. Dvs vreti sa otraviti animale pe care altii le vor duce la colegii mei care se vor chinui sa le salveze. Chiar daca unii poate se vor bucura ca au de lucru, majoritatea n-o vor face pt ca sansele lor de reusita nu vor fi prea grozave. Chiar daca stiu care cea mai "fatale' substanta pt caini si pisici nu sunt sigura ca e bine sa va spun. desi uneori sunt ispita sa o fac, va repet ma tem ca legea nu imi permite si pot sa imi pierd jobul. Daca ei imi dau ok-ul atunci ma mai gandesc, dar tot nu am convingerea 'morala" ca e bine sa o fac. Pt dvs spuneti ca e "crestineste ' sa ajuti omul, nu animalele, dar, dincolo de perspectiva foarte limitata a unora, lumea asta nu poate functiona decat intr-un anume echilibru intre vietuitoarele ei, pe care de obicei omul il strica. Omul care se crede dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, o sa fie asa abia atunci cand o sa inteleaga cum functioneaza lumea asta si n-o s-o mai strice doar pentru ca crede el ca e indreptatit s-o faca, ca e stapanul ei.
|