Citat:
Īn prealabil postat de Corinusha
Le spurc?
Imi explicati si mie cu le spurc?
Mai exact, vi se pare ca va spurc credinta. Nimeni nu va poate spurca credinta orice ar face si orice ar zice, daca dumneavoastra chiar aveti acea credinta.
Ca am dat exemple negative...da, am dat, dar am scris peste tot ca nu generalizez. Daca va uitati, si in postarile negative (mjoritatea in opinia dvs) am specificat frumos ca nu vorbesc despre toata lumea. Cuvantul UNII chiar are intelesul e unii/cativa.
De unde stiti dvs. ca nu "umblu" si pe forumuri protestante si zic aceleasi lucruri?
Eu nu incerc sa va fac sa va lepadati de credinta dvs., nicidecum. N-o sa incerc sa fac asta cu nimeni, indiferent ce credinta are.
Dar mai sunt oameni care nu ma fac handicapata social si teologic doar pentru ca nu-s de acord cu ei, cu adevarul lor pe care il cred absolut. Si nu ma refer aici doar la ortodocsi, nu; si alte confesiuni cred ca ei detin Adevarul absolut.
Cand de fapt, adevarul absolut Il detine doar Dumnezeu.
|
Drumul spre iad e pavat adesea cu bune intentii. Relativizarea Adevarului loveste in mod concret Ortodoxia. Ce fel de adevar detin celelalte confesiuni? Ce semn ceresc le-a aratat Dumnezeu pentru a-si indreptati ceea ce sustin? Noua, ortodocsilor, Dumnezeu ne-a aratat, asa ca cine ne propune sa relativizam adevarul si sa-l impartim cu lingura fiecarei confesiuni pentru ca oamenii sa se simta bine, ne propune un drum spre iad.
Nu poti sustine relativizarea Adevarului fara a aduce prejudicii grave Ortodoxiei. Ce sa relativizam? Invierea? Pe Maica Domnului? Icoanele? Sfintii? Crezul?
Nu au nicio vina unii ca au fost educati asa. Dar exista carti si pot sa se informeze, nu sa inghita pe nemestecate tot ce li se serveste si sa mai spuna si altora. Unii chiar nu-si dau seama ca gresesc, caci ei asa au fost indoctrinati. Atunci sa puna mana pe carti si sa vada de ce credinta ortodoxa se deosebeste de celelelte si nu permite nicio relativizare. Abia apoi sa vorbeasca daca mai au ce. Abia apoi sa vada cat gresesc prin atitudinea lor aparent pacifista.
Vreti adevar? Cautati-l si vi se va revela. Vreti minciuna? Ascultati de tatal minciunii.