View Single Post
Vechi 09.10.2013, 15:01:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Ați scris așa: "Libertatea daca nu este ajustata corespunzator poate merge pana acolo incat copilul crede ca bunurile parintilor sunt si bunurile lui de care poate dispune dupa bunul plac".
Păi, normal că bunurile părinților sunt și ale copilului!
Cum spune Tatăl fiului risipitor (apropo, nu l-a bătut, pedagogic, când s-a întors acasă): "fiule, tu totdeauna ești cu mine și toate ale mele ale tale sunt".
P. S. Libertatea autentică este tocmai depășirea bunului plac personal. A-l învăța pe copil să vrea sau să refuze un lucru în urma unei deliberări, înțelegând argumentele pro și contra (așa, la nivelul lui de înțelegere), iată, cu adevărat, o lucrare deosebit de dificilă... mult mai dificilă decât a-ți descărca frustrările acumulate peste zi pe copil, autosugestionându-te că tocmai ai aplicat o metodă pedagogică necesară.
Da, pe șefu' nu-l poți bate (sau măcar apostrofa) dacă-ți scade, "pedagogic", jumătate din salariu pentru că nu ți-ai văzut de treabă (tu impersonal, nu mă refer la dvs);
în schimb, pe propriul copil îl poți "sancționa" în orice mod îți place, dacă a dat muzica la maxim când tu voiai să adormi.
În fond, îl educi și, cu ocazia asta, te ușurezi și de mânia pe care o ai din cauza șefului...
Dar nu-i adevărat,
în realitate, aceasta este cea mai eficientă "metodă pedagogică" pe care un "creștin" o poate folosi, nu-i așa?...
Laura eu nu te inteleg. Si nu te vad nici potrivita pentru teologie. Adica depinde ce vei voi sa faci cu aceste studii. Nu inteleg ce vrei tu de fapt sa faci cu copiii si tinerii (aia sunt si mai dificili). Ce ai sa faci ca profesoara?

Adica din ceea ce spui tu aici reise ca trebuie sa lasam copilul sa faca ori ce vrea cu noi?
Sa dea muzica la maximum cand dormim noi sau/si vecinii!
Tu iti dai seama cat esti de absurda?
Pe de alta parte vorbesti de libertate, demnitate si intimitate (sa fie respectate). Pai cum?
Si mai ales te rog sa vii cu solutii concrete.
Uite de ex. ce ai face tu in exemplul dat cu copilul si muzica la maximum. Cum il convingi? Ia-o d ela vorba buna si te du mai departe, daca nu intelege si nu intelege.

Eu una nu reusesc sa inteleg un gresesc exact parintii a caror copii ajung in situatii extreme (droguri, alcool, puscarie, violenta etc.).
Ce anume au gresit acesti parinti? Ca au fost prea blanzi, sau dimpotriva?

Si da,a sa cum spunea AlinB: se face aici o mare confuzie intre corectia fizica si violenta fizica.

In alta ordine de idei: tare mi-as dori sa citesc cursurile voastre de la facultate (cred ca as intelege unele lucruri mai bine decat din alte carti, imi inchipui ca sunt mai explicite). E ca si cum ai initia pe cineva in matematica dupa lucrarile academiei. Asa ma simt eu de cele mai multe ori.

Si as mai vrea sa stiu cum sunteti voi invatati in facultate: cum pe de o parte poti vorbi de blandete si educatia copiilor prin mangaiere si in acelasi timp sa omari cu bata animale sau sa calci in picioare suflete de oameni in anumite situatii de cumpana, fara ai intelege si fara a veni cu ajutor si solutii (avort, in vitro si etc.)

Sunt chestii asa de contradictorii intr-un singur om!