View Single Post
Vechi 09.10.2013, 21:41:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Dacă încetăm să iubim, încetăm să existăm!

Dacă încetăm să iubim, încetăm să existăm. Fără Duhul Său nu putem trăi. Așa că dacă pre unul iubești și pre celălalt nu iubești, ceasta înseamnă că nu iubești pre nimeni. Înțelegi? Dumnezeu ne-a dat Dragostea, ochii, inima, totul…în acest scop. Mai întâi, pentru a iubi pre El dintru toată puterea sufletului nostru, cum se spune în cea dintâi poruncă, și apoi, de asemeni, pentru a nu ne simți diferiți de ceilalți, El adaugă: și pre aproapele tău ca însuți pre tine.
Cine sunt eu ca să zic: Dar cesta este rău, nu trebuie să-l iubesc. Celălalt, este un mincinos. Ce am eu în comun cu el? Ah, nu așa, fratele meu. Dragostea nu este așa. Dragostea iubește pre toți, așa cum Dumnezeu iubește pre toți, așa cum suntem, în ciuda stării noastre de păcătoșenie. Nu are El motive să nu iubească pre noi? Cu toate cestea, El facă să răsară sorele și preste cei răi și preste cei buni, și plouă și preste cei drepți și preste cei nedrepți.
(Extras dintr-un dialog cu Maica Gavrilia Papaiannis)