Subiect: preot divortat
View Single Post
Vechi 11.10.2013, 09:34:55
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Da, dar se uita faptul ca pt. Cleopa a citit toata biblioteca manastirii. Chiar si in perioada in care era la ascultare cu oile pe camp, s-a ideletnicit cu aceasta lectura si, har Domnului, avea si o memorie foarte buna. Uite aici cate a citit parintele Cleopa, in timp ce pazea oile: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...iei-83003.html
Nu stiam ca taranii nu stiu sa citeasca si ca nu au minte. Dupa cate stiu eu, de citit au invatat mai toti oamenii, in scoli si/sau in Biserica. Scoala se facea si la tara, nu doar la oras. Nu faceau clasele superioare, gen facultate. Prima scoala romaneasca a fost in curtea unei Biserici Ortodoxe, construita in sec. 12.

Eu cand zic om simplu, ma gandesc la un om fara universitati si doctorate. Dar asta nu inseamna ca e prost si nu a citit. Apoi, cei care se duc la Biserica, citesc din Biblie si din cartile ortodoxe, au parte de cea mai buna educatie. Ce vroiam eu zic e ca, nu universitaeta te face om si crestin adevarat, ci trairea in Biserica. Cum spunea un Parine, adevarata Teologie e in Biserica. Sau nu stim de oameni cu mastere si doctorate care spun si fac numai prosti? In fine, eu nu am sa consider om prost sau neintelept doar ptr. ca nu s-a dus la universitate.
Reply With Quote