View Single Post
Vechi 13.10.2013, 20:13:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Minune a sfinților Parascheva și Mina

Elisabeta și Alexandru au ajuns la 82 de ani. Mare parte din această viață au petrecut-o împreună, la bine și la rău. Niciodată nu și-au scos verigheta de pe deget, ci au purtat-o cu bucurie și au cinstit-o, ca simbol al dragostei lor. Anul trecut pe vremea aceasta veneau, ca și în alte dăți, de la Sibiu spre Iași, la Sfânta Parascheva. „La un moment dat, i-am spus bărbatului meu să-mi ia verigheta și s-o pună la el în buzunarul de pe interior, pe care-l închide cu un ac de siguranță. N-a vrut. Am coborât în gară la Vințu, să schimbăm trenul. Acolo m-am dus la baie, m-am spălat pe mâini”, își amintește bunica Elisabeta. Tot din Sibiu, spre Iași, mai plecase o familie. La oamenii aceștia, la Vințu, venea și insista un om al străzii, să le vândă ceva. „Nu știu ce avea de vândut, dar ei au respins. Când ne-am urcat în tren, mi-am dat seama că nu mai am verigheta. M-am întristat tare. Și, mi-a venit în minte să întreb oamenii - ce avea de vândut băiatul ăla? O verighetă, mi-au spus. Doamne, aia era verigheta mea! Iar el o vindea cu 10 lei. Soțul își avea verigheta pe mână. Le-a arătat-o și oamenii au recunoscut modelul”, suspină femeia.
Cei doi soți au ajuns în Iași, au stat la rând, s-au închinat sfintei. Încercau să uite incidentul, dar tristețea sălășluia încă acolo, într-un colț de suflet. Așa s-au întors la Sibiu, cu rugăciuni la Sfânta Parascheva, dar și la Sfântul Mucenic Mina. „Ne-am odihnit, am făcut și ordine prin casă. Soțul se tot foia dintr-o cameră în alta, din bucătărie pe hol și înapoi. La un moment dat, m-a chemat să-mi arate ceva. În mijlocul bucătăriei, unde măturasem înainte și umblasem atâta, stătea acum verigheta mea”, exclamă cu bucurie Elisabeta. Acum, amândoi s-au întors să mulțumească pentru minunea pe care au trăit-o anul trecut. „Sfântul Mina și măicuța Parascheva mi-au adus verigheta înapoi. Am pierdut-o și au fost atâția martori la întâmplarea asta. Vă dați seama ce putere mare o fost? Verigheta mea mi-au adus-o sfinții ăștia doi, în bucătărie! Vorbim de o verighetă pierdută în altă localitate”, nu încetează să se minuneze tanti Elisabeta.