Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Cam asa imi amintesc eu oamenii din communism,niste parveniti ai sistemului,niste inculti cu aere care pozau in ceea ce nu erau,cred ca nici lor nu le venea sa creada ce noroc daduse peste ei sa fie promovati asa in ignoranta lor!
Toti baietii care veneau in vizita la fetele lor ramaneau foarte impresionati de biblioteca uriasa,intesata cu titluri renumite,imaginea birourilor in fiecare camera...Vai ce familie studioasa de la mic la mare!
Studioasa,studioasa atat de studioasa incat au dat examenul de Bac si au terminat liceul la seral odata cu copiii lor,cred ca-i fortasera la serviciu...
|
Nu e bine ca generalizezi atat de mult. Nu toti comunistii au fost inculti si parveniti. Eu stiu multi fosti comunisti care si-au pastrat credinta in suflet si care au si citit si studiat mult. Ca au fost la un moment dat victime ale sistemului comunist, asta este. In definitiv chiar eu insumi am crescut in comunism si la 16 ani m-au facut membra a uniunii tineretului comunist. Toti au fost membrii de partid, obligatoriu, cu voie fara de voie. Insa credinta din suflet nu le-a luat-o nimeni. A fost chestiune de alegere la fiecare.
Eu am acasa o biblioteca mare, mama mea la fel, te asigur ca eu mi-am citit cartile din biblioteca chiar si de 3 ori la rand. Acum nu mai citesc decat literatura ortodoxa.
Cine este nestudios este , indiferent ca a fost comunist sau nu. asta dintotdeauna.