Citat:
În prealabil postat de Elena03
cf wiki: "According to Eugenie Scott, Director of the US National Center for Science Education: [Theistic evolutionism] is the official position of the Catholic church. In 1996, Pope John Paul II reiterated the Catholic TE position, according to which God created, evolution occurred, human beings may indeed have been descended from more primitive forms, and the Hand of God was required for the production of the human soul."
Tinand cont si ca in scolile catolice se preda teoria evolutiei, mie mi se pare destul de clar ce sustine B.C. in problema.
|
Daca din pasajul ala ai ajuns la concluzia asta, gandirea e destul de superficiala si da dovada, cum am spus si lui Dragos, ca stii prea putina eclisiologie.
Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Bisericile Ortodoxe din Vest cam aproba evolutia. Am auzit la un radio din USA ca Facerea si Adam+Eva ar fi doar un simbol, o metafora si nu ar trebui crezuta ad literam. Un preot din UK, englez ortodox, a spus ca evolutia nu este incompatibila cu ortodoxia. La fel si un Mitropolit din UK. Nu stiu de ce adopta astfel de pozitii. Oare le este frica sa nu fie luati in ras de ceilalti? Vor sa arate ca BO nu este impotriva "stiintei"? Le este frica sa nu fie asociati cu protestantii si neo-protestantii? Nu ii inteleg. Doar au scririle Pr.Serafim Rose si scrierile Sfintilor Parinti (nu stiu daca toate).
|
Valabil si pentru tine.
Si ca sa punctez: opinia
personala a unei persoane, fie ea si din cler, indiferent de pozitia ocupata in cler, nu reprezinta "pozitia bisericii".
Ca sa nu mai vorbim ca nici statistica nu te ajuta in acest sens.
Adica sa vii cu un sondaj dupa care ortodoxul occidental crede mai mult in evolutionsm (fie el si teist) decat in creationism (desi si asta poate fi de mai multe feluri).